ΓΝΑ Αλεξάνδρα: Εργαζόμενοι, ΠΟΕΔΗΝ και διοίκηση σε αντιπαράθεση για τους ανελκυστήρες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αντιπροσωπία της ΠΟΕΔΗΝ με το σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" για τους χαλασμένους ανελκυστήρες.   

Σε αυτήν, επισήμαναν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς καθώς επίσης και την ταλαιπωρία  συνοδών και προσωπικού και ζήτησαν την άμεση και ασφαλή λειτουργία τους. Η αναπληρώτρια διοικήτρια επέμενε ότι παρότι υπάρχουν προβλήματα βλαβών οι ανελκυστήρες λειτουργούν κανονικά. Και δεν ήταν σε θέση να δώσει χρονοδιάγραμμα επισκευής τους.

 Διαβάστε τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Σε αυτοψία μας δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι οι ανελκυστήρες ήταν εκτός λειτουργίας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και τη Διοίκηση να πράξουν τα αυτονόητα για να λειτουργήσουν οι ανελκυστήρες. Αν είναι δυνατόν σε ένα μεγάλο εφημερεύον Νοσοκομείο της Αττικής να μην λειτουργούν οι ανελκυστήρες και να ανεβοκατεβαίνουν οι Ασθενείς υποβασταζόμενοι στις σκάλες. Ακόμη και εμφραγματίες.!!! Να πέφτουν λιπόθυμοι στα σκαλιά. Άμεσος είναι ο κίνδυνος διακοπής της εφημερίας του Νοσοκομείου. Έκτακτα περιστατικά εμφραγματίες διακομίζονται στο Νοσοκομείο και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Κοινοποιούμε την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία των εργαζομένων:

Καταγγέλουμε την διοίκηση για την μη εύρυθμη λειτουργία των ανεκλυστήρων. Οι συνεχόμενες βλάβες σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα, στο σύνολο των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου, αποδεικνύει τα μειωμένα αντανακλαστικά της διοίκησης.

Είναι απαράδεκτο σε ένα Νοσοκομείο στο κέντρο της πρωτεύουσας με κορυφαίο ρόλο στα ιατρικά και ερευνητικά δρώμενα της χώρας, να παρατηρείται αδυναμία πρόσβασης μέσω των ανελκυστήρων, ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας στα αντίστοιχα τμήματα (ογκολογικό, καρδιολογικό, γυναικολογικό, μαιευτικό κ.α.), καθώς και κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Καταγγέλουμε ότι οι τριτοκοσμικές αυτές συνθήκες περνούν απαρατήρητες από την διοίκηση η οποία ασχολείται με επουσιώδη θέματα.

Πρόεδρος                                                              Γενικός Γραμματέας

Σοφία Χατζίδου                                                  Σπυρίδων Μπαρμπαρέσος