Γκίκας Μαγιορκίνης: «Πέρασαν τα δύσκολα – Πτώση των ιώσεων μέσα στον επόμενο μήνα»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Μαγιορκίνης
Αρκετά αισιόδοξος και καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Δεν θα δούμε επιπέδωση στη γρίπη, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά για την έξαρση της γρίπης των τελευταίων εβδομάδων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε μια πτωτική τάση. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος. Σίγουρα είμαστε σε μια φάση καλύτερη από ό,τι ήμασταν πριν δύο εβδομάδες», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οφέλη του εμβολιασμού. «Τα εμβόλια και της γρίπης και του κορονοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται. Τέλος επισήμανε ότι όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν