Γκάγκα: Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών κατά της covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
μολνουπιραβίρη
Σχεδόν 2.000 συσκευασίες αντιιικών χαπιών παραδόθηκαν κατ' οίκον σε αντίστοιχους ασθενείς υψηλού κινδύνου να αναπτύξουν σοβαρή Covid-19. Ακόμη 322 αιτήσεις που είχαν αρχικά υποβληθεί ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς, όταν τους ζητήθηκε να υπογράψουν πριν από τη χορήγηση, ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη στην αντιική θεραπεία κατά της covid-19, είπε ότι έχουν υποβληθεί 2.653 αιτήσεις χορήγησής της, έχουν ήδη παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών, 322 ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης για τις υπόλοιπες συσκευασίες.

Η κυρία Γκάγκα είπε ότι η διαδικασία προχωράει ικανοποιητικά και μέχρι τώρα υπάρχει θετική εικόνα ανταπόκρισης στη θεραπεία. Τις επόμενες εβδομάδες είπε θα έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων είπε ότι αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο της Novavax και τέλος Μαρτίου αναμένεται και το εμβόλιο της Sanofi.