Γκάγκα: Ξεκινά η χορήγηση των αντιιικών χαπιών της Pfizer – Γιατί είναι καλύτερο το εμβόλιο

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Τα αντιιικά χάπια της Pfizer έφτασαν στη χώρα μας και θα ξεκινήσει σύντομα η χορήγησή τους, όταν ολοκληρωθούν ορισμένες διαδικασίες εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Τα χάπια κατά της Covid-19 της εταιρείας Pfizer έφτασαν στην Ελλάδα, και όπως σας είχε ενημερώσει το iatropedia.gr– σύντομα ξεκινά η χορήγησή τους, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν ορισμένες τυπικές διαδικασίες.

«Ξεκινά η διαδικασία τοποθέτησης ταινίας εντός της εβδομάδας και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η διανομή τους στους ασθενείς», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Δείτε επίσης: Αντιιικά χάπια κατά της Covid: Στη μάχη και το χάπι της Pfizer

Σύμφωνα με την ίδια, οι αναλύσεις για τα αντιικά χάπια της MSD (Merck στις ΗΠΑ) για τον κορονοϊό που χορηγούνται στη χώρα μας από τις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν δείξει ότι είναι πολύ αποτελεσματικά. «Σε αυτό το μέτρο πάμε καλά», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «ο εμβολιασμός παρέχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Και είναι πολύ καλύτερο για τα δημοσιονομικά της χώρας να εμβολιαζόμαστε, διότι είναι πολύ μικρό το κόστος των εμβολίων, σε σχέση με αυτό των φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση όμως θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να είμαστε ασφαλείς».

Διευκρινίζεται πως η κάθε συσκευασία  που είναι μία ολόκληρη θεραπεία, κοστίζει περίπου 700 ευρώ, ενώ χορηγείται δωρεάν στους πολίτες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Τα εμβόλια κοστίζουν κάτω από 15 ευρώ, ανάλογα με το σκεύασμα.