Γκάγκα: 20χρονος ανεμβολίαστος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Την τραγική είδηση γνωστοποίησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις νέες ελευθερίες και τα προνόμια που αποκτούν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Θέλοντας να πείσει τους διστακτικούς πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έκανε γνωστό πως ένας 20χρονος ανεμβολίαστος άνδρας, έχασε άδικα τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός, όπως είπε, κατέληξε έπειτα από 8 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, δίχως να έχει υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος διαγνώστηκε θετικός στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ περί τα μέσα του ίδιου μήνα, εμφάνισε επιδείνωση και χρειάστηκε εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, όμως, παρουσίασε επιπλοκές και τελικά δυστυχώς κατέληξε. Ο νεαρός έπασχε από ήπια υποκείμενα νοσήματα, καθώς όπως έγινε γνωστό, ήταν απλώς υπέρβαρος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, θέλοντας να επισημάνει το πόσο σημαντικός είναι για την μάχη κατά του κορονοϊού ο εμβολιασμός, σημείωσε πως όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας και μεγαλύτερες οι πιθανότητες βαριάς νόσησης. Από τους 55 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ στην 4η ΥΠΕ, στη Βόρεια Ελλάδα, μόλις δύο ασθενείς είναι εμβολιασμένοι, κατέληξε.