ΓΚ Νίκαιας: Σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου του αστυνομικού προχώρησαν οι γιατροί

  • Γιάννα Σουλάκη
Νίκαιας
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή και να εμποδίσουν τη σήψη.

Το μεσημέρι της Τρίτης 12/12/23, οι γιατροί του ΓΚΝ της Νίκαιας προχώρησαν σε χειρουργικό ακρωτηριασμό, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης σήψης (γάγγραινας) ήταν μεγάλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, στο χειρουργείο κλήθηκε να συμμετάσχει ειδικός γιατρός και συγκεκριμένα πλαστικός χειρουργός από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο αρκωτηριασμός έγινε από ψηλά, από τη βουβωνική χώρα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο το απόγευμα της Τρίτης κάνει λόγο για κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Διαβάστε ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».