Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Σε καραντίνα η δομή «κολαστήριο» – Απελπισμένοι οι τρόφιμοι

  • Iatropedia newsroom
άνοια
Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε χθες για το γηροκομείο του Κορυδαλλού, που έγινε γνωστό ότι 38 άνθρωποι βρέθηκαν κλειδωμένοι εκεί να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Κάποιοι είχαν ακόμα και ψώρα ενώ ένας φιλοξενούμενος έχει κορονοϊό…

Σήμερα, το γηροκομείο είναι σε καραντίνα. Απ΄έξω βρίσκονται αστυνομικοί, δημοσιογράφοι αλλά και συγγενείς των ανθρώπων που φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Κάποιοι σπεύδουν να πάρουν απαντήσεις μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος. Άλλοι, είναι εξοργισμένοι.

Ένας γείτονας λέει στους δημοσιογράφους ότι συχνά ακούγονταν φωνές μέσα από το γηροκομείο και εκκλήσεις για βοήθεια από τους ταλαιπωρημένους γέροντες.

Φώναζαν οι ασθενείς: «Βοήθεια σώστε μας! Πολλοί γείτονες έλεγαν σταματήστε»…

«Το προσωπικό ήταν κυρίως αλλοδαπές που δούλευαν 10 – 20 μέρες, έναν μήνα και έφευγαν… Μία φορά ανέβηκα πάνω να επισκεφθώ έναν φίλο μου. Μύριζε ο χώρος. Από την είσοδο που έμπαινες…» λέει ένας άλλος γείτονας.

Τονίζει ότι τώρα τελευταία, τα πράγματα πρέπει να χειροτέρεψαν καθώς με αφορμή τον κορονοϊό, οι υπεύθυνοι της δομής δεν επέτρεπαν στους συγγενείς να μπουν στο κτίριο. Το ίδιο λέει και μια άλλη γυναίκα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι μαρτυρίες δεν τελειώνουν για το γηροκομείο του Κορυδαλλού, που αν και είχε ανακληθεί η άδειά του από το 2020, λειτουργούσε κανονικά.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, δεν ήταν δική της αρμοδιότητα, η σφράγιση της δομής…

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή: Newsit.gr