Γιορτές χωρίς δωρεάν γιατρούς για ΕΟΠΥΥ;

  • Iatropedia
Κοντά στα Χριστούγεννα στις 17 Δεκεμβρίου, σκέφτονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να ξεκινήσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό από τον Οργανισμό. Θα μείνουμε τελικώς χωρίς δωρεάν γιατρούς μέσα στις γιορτές;

Προς διακοπή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ σκέφτονται να προχωρήσουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία και με άλλους φορείς της υγείας δεδομένου ότι ο φορέας χρωστά στους γιατρούς μεγάλα ποσά. Ειδικότερα όπως τονίζουν τα μέλη της Ένωσης χρωστά 300 εκ. ευρώ στους συμβεβλημένους κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς. “Συγκεκριμένα δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές επισκέψεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012”.

Οι οικονομικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον κλάδο καθώς όπως σημειώνουν οι γιατροί: “Το τοπίο όπως διαμορφώνεται σήμερα είναι δυσβάσταχτο ιδίως για τους εργαστηριακούς ιατρούς: Απαίτηση πληρωμής τιμολογίων με αντικαταβολή από εταιρείες αναλωσίμων και αντιδραστηρίων, εκχώρηση τιμολογίων εκ μέρους προμηθευτών προς τραπεζικούς οργανισμούς, επιστολές αναγνώρισης και απαίτησης χρέους από τράπεζες, απειλές για αγωγές και κατασχέσεις, δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις και χαράτσια”.

Γι αυτό και επανεξετάζουν, σε συνεργασία με το σύνολο των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, το ενδεχόμενο νέας επίσχεσης παροχής των υπηρεσιών μας προς τον ΕΟΠΥΥ από 17/12/2012.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απαιτούν: “την άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2012 καθώς και τον καθορισμό σαφούς και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών για τα έτη 2010 και 2011, χωρίς κανένα απολύτως «κούρεμα».