Γιώργος Πατούλης με άρθρο του στο iatropedia.gr: «Η διαπόμπευση γιατρών απαιτεί ισχυρούς συνδικαλιστές»!

  • Iatropedia
Με αφορμή τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο για την ανάδειξη νέου προεδρείου και ΔΣ, το iatropedia.gr έχει ανοίξει το διάλογο στον ιατρικό κλάδο για την ανάδειξη των απόψεων των υποψηφίων. Σήμερα συνεχίζεται η ανοικτή συζήτηση με άρθρο του Γιώργου Πατούλη, προέδρου ΙΣΑ , επικεφαλής της παράταξης ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗ.ΚΙ. Ι.Σ.Α. Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του κ.Πατούλη.

Άρθρο του Γιώργου Πατούλη, προέδρου ΙΣΑ , επικεφαλής της παράταξης

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗ.ΚΙ. Ι.Σ.Α

Για τo Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.ΚΙ. – ΙΣΑ οι εκλογές της 12ης-13ης Οκτωβρίου 2014 είναι οι κρισιμότερες από την εποχή της μεταπολίτευσης, γιατί διεξάγονται σε μια περίοδο όπου ο χώρος της Δημόσιας Υγείας αλλά και το λειτούργημα των ιατρών κυριολεκτικά βρίσκονται στο κρεβάτι του «Προκρούστη».

Ως παράταξη, μέσα από τη δράση μας στον ΠΙΣ και τον ΙΣΑ πολεμήσαμε διαδοχικά αναξιόπιστες, αφερέγγυες, ξενόδουλες πολιτικές ηγεσίες του ΥΥΚΑ και διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ, πλαισιωμένες από ομάδες αδαών, κολλητών, «σοφών» και κολαούζων της εκάστοτε εξουσίας, αλλά και Υπουργών Υγείας με χαρακτηριστικά υπερόπτη και παντογνώστη, στυγνών εκτελεστών των εντολών της τρόικας και επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία, που κατάφεραν να την καταντήσουν «ξέφραγο αμπέλι», βορά στο επί θύραις καρτέλ της υγείας.

Σήμερα που αποδομείται από την κυβέρνηση ο,τι απέμεινε από το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, οδηγούμεθα σε λειτουργική κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων, με τις αποδοχές των γιατρών να μειώνονται διαρκώς. Η διαπόμπευση και ο διασυρμός του συνόλου του Ιατρικού Σώματος, απαιτεί μια ισχυρή συνδικαλιστική εκπροσώπηση ώστε να έχει συνέχεια ο ανένδοτος αγώνας μας ενάντια στα σφαγιαστικά μέτρα Τρόικας-Κυβέρνησης, που ισοπέδωσαν ο, τι απέμεινε στο χώρο της υγείας.

Χρειαζόμαστε μια ισχυρή φωνή ώστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες παραμερίζοντας τυχόν συμφέροντα και συσπειρωμένοι γύρω από τους Ιατρικούς Συλλόγους, να αποδείξουμε ότι οι γιατροί μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να υποχρεώσουν τους κυβερνόντες να βάλουν νερό στο κρασί τους, όπως πολλές φορές μέσα από το Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο που δημιουργήσαμε, πετύχαμε.

Εκπροσωπήσαμε και με την ψήφο εμπιστοσύνης σας θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε το σύνολο των γιατρών, που κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες δίνουν τη μάχη της επιστημονικής και επαγγελματικής τους επιβίωσης.

Θα συνεχίσουμε να πολεμούμε τακτικές πλήρους απαξίωσης του ρόλου και της συνεισφοράς των Ελλήνων Ιατρών και των Ιατρικών Συλλόγων στα του χώρου της Υγείας, απ΄ όπου αυτές κι αν προέρχονται.

Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας ενωμένοι σε δύο μέτωπα:

-δυναμική διεκδίκηση λύσεων στα επιδεινωθέντα προβλήματά μας

-οργάνωση αρραγούς γραμμής άμυνας ενάντια στη συνεχιζόμενη λαίλαπα ενάντια στα κεκτημένα που με αγώνες το Ιατρικό Κίνημα κατοχύρωσε.

Θα παραμείνουμε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στο πλευρό των Νέων Γιατρών, που οδηγήθηκαν από τα εξοντωτικά μέτρα στην ανεργία και την υποαπασχόληση ωθούμενοι στη μετανάστευση.

Θα συνεχιστεί ο αγώνας μας ενάντια στις αποτρόπαιες πολιτικές που οδηγούν στον επαγγελματικό αφανισμό χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, θύματα των πειραματισμών του ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ.

Επιλέξαμε το δρόμο των αγώνων και των κινητοποιήσεων και θα συνεχίσουμε έτσι σε συνεργασία με Ιατρικούς, Κοινωνικούς Φορείς και χρήστες Υγείας και δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθούν τα πάντα στο όνομα των μνημονίων που η κυβέρνηση χωρίς ενδοιασμούς προχωρά ακάθεκτη, οδηγώντας στην πλήρη εμπορευματοποίηση το αγαθό της υγείας.

Κεντρικός στόχος και επιδίωξή μας είναι να ανατρέψουμε τα σχέδια του ΥΥΚΑ και του ευρισκόμενου στην «εντατική» ΕΟΠΥΥ, ώστε να οδηγηθούμε σε έναν νέο φορέα ΠΦΥ με ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή και αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, καθώς και συμμετοχή όλων των γιατρών που θα τον επιλέξουν.

Ως παράταξη, εμείς εδώ και χρόνια πρώτοι καταγγείλαμε τις στρεβλώσεις του Συστήματος Υγείας, όπως η απουσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η ανυπαρξία Ενιαίου Συστήματος Προμηθειών, η έλλειψη μηχανογράφησης σε μονάδες Υγείας και Ασφαλιστικά Ταμεία, η ανυπαρξία συνεχούς αξιολόγησης της οικονομικής διαχείρισης των πόρων που διατίθενται και το αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο για τον πειθαρχικό έλεγχο των επίορκων γιατρών.

Για τα προβλήματα αυτά υπεύθυνη είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης, προκειμένου κάθε πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται νέα μέτρα για τα γενόσημα; Τι ζητά η τρόικα

Όταν το μνημόνιο κόβει τα καλύτερα φάρμακα στους Έλληνες! Τι έδειξε έρευνα για τα αυτοάνοσα

Απίστευτο: Πετούν στο δρόμο κατάκοιτους ασθενείς! Κατασχέσεις της εφορίας στο Άσυλο Ανιάτων

Έρχεται το πόρισμα για τις κλινικές που υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζει ο Βορίδης