Γιώργος Πατούλης: Αδιαφορία για το Πεδίο του Άρεως το μετέτρεψε σε γκέτο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πατούλης
Την λήψη άμεσων μέτρων για το Πεδίο του Άρεως που έχει μετατραπεί σε κέντρο ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών, ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο παρέμβασής του σε ημερίδα.

Την  λήψη άμεσων μέτρων για να βρεθεί  μία οριστική και μόνιμη λύση για το Πεδίο του Άρεως που έχει μετατραπεί από πάρκο αναψυχής σε κέντρο ανομίας, διακίνησης ναρκωτικών και άνθισης του παρεμπορίου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο  παρέμβασής του σε ημερίδα που διοργάνωσε στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίο του Άρεως, η Κίνηση Πολιτών, την Κυριακή 1η Απριλίου 2018.

«Πρόκειται για ένα Πάρκο 230 στρεμμάτων μοναδικό σε έκταση και ομορφιά στην Αθήνα το οποίο εξαιτίας της αδιαφορίας της Περιφέρειας που έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παραβατικότητας αποκλείοντας την πρόσβαση στους πολίτες της Αθήνας» τόνισε και πρόσθεσε πως για την θλιβερή εικόνα που επικρατεί στο Πάρκο πρέπει να επιληφθούν επίσης τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Καυτηριάζοντας την απουσία εκπροσώπων των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης από την ημερίδα ο κ. Πατούλης εστίασε στο θέμα των ναρκωτικών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Στο πάρκο γίνεται εμπόριο ψυχών. Το αρμόδιο υπουργείο Υγείας οφείλει να δημιουργήσει χώρους απεξάρτησης για αυτούς τους ανθρώπους, που κινδυνεύουν καθημερινά. Ανάλογες ευθύνες έχει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο οφείλει να μεριμνήσει για την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή αλλά και την ενίσχυση του φωτισμού για την αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη η Περιφέρεια να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία των αναψυκτηρίων με πρώτο το εγκαταλελειμμένο Green Park τα οποία, όπως ανέφερε, θα ενδείκνυνται για κοινωνικές εκδηλώσεις με στόχο την προσέλκυση των πολιτών αλλά και για την κατασκευή υπαίθριων γυμναστηρίων και άλλων αθλητικών χώρων.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του πάρκου σημείωσε και τόνισε πως η περιφέρεια οφείλει εδώ και τώρα να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους και μαζί με τα κοινοτικά κονδύλια να προχωρήσει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, στις κατάλληλες παρεμβάσεις για να αποκτήσει το Πεδίο του Άρεως και πάλι ζωή.

Η εικόνα του πάρκου

Στη συνέχεια της παρέμβασης του ο κ. Πατούλης τόνισε πως η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το Πάρκο δικαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους, χωρίς κηδεμόνες.

«Πιστεύουμε πως βασικός μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας είναι να γίνει και στην Ελλάδα πράξη η έννοια των μητροπολιτκών Δήμων, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού να έχει τους απαραίτητους πόρους και αρμοδιότητες για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης ανέφερε και πρόσθεσε πως στο επικείμενο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ με την ΕΝΠΕ που θα διοργανωθεί στα μέσα Απριλίου στην Αθήνα, το ζήτημα του Πεδίου του Άρεως θα μπει στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Στην ημερίδα παρενέβησαν επίσης, μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ε.Κυπριανίδου οι Πρόεδροι του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ και εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.