Γυμνό το ΠΕΔΥ από γιατρούς στην περιφέρεια! Πως θα καλυφθούν τα κενά

  • Iatropedia
Τεράστια κενά σε ιατρικές ειδικότητες παρουσιάζει το ΠΕΔΥ και τα πολυιατρεία ειδικά στην περιφέρεια. Διαφορετικές συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς εξετάζει ο Άδωνις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σβήνουν και ξαναγράφουν τις τελευταίες ώρες τα στελέχη του υπουργείου Υγείας σχεδιάζοντας να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στα πολυιατρεία όλης της χώρας και ειδικά στην περιφέρεια. Ταυτόχρονα νέο σχέδιο πέφτει στο τραπέζι για τις συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών που θα συνεργασθούν με το ΠΕΔΥ.

Ειδικότερα τα αμέτρητα κενά σε γιατρούς στα πολυιατρεία ο κ.Γεωργιάδης σκοπεύει να τα καλύψει με την πρόσληψη 1000 επικουρικών γιατρών το επόμενο διάστημα. Και αυτοί όμως θα χρειαστούν κάποιο διάστημα για να αναλάβουν δράση. Μέχρι τότε είναι άγνωστο πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι σε διάφορους νομούς όπου μάλιστα δεν υπάρχουν ούτε παιδίατροι.

Κατά τα άλλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ακόμη και να μην ανανεώσει καμία σύμβαση με τους σημερινούς συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να ανοίξει το σύστημα σε όλους τους γιατρούς.

Σε αυτήν την περίπτωση οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται όποιον γιατρό επιθυμούν πληρώνοντας όμως από την τσέπη τους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει ο οργανισμός. Υπολογίζεται μάλιστα από συνδικαλιστικούς φορείς ότι σε αυτές τι περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται να πληρώνουν ακόμη και το 60% της αξίας της επίσκεψης από δικά τους χρήματα ανάλογα με τις χρεώσεις του κάθε ιδιώτη γιατρού.

Για το μόνο που δηλώνουν βέβαιοι οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας είναι ότι θα γίνουν συμβάσεις με 2000 γενικούς-οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι θα αναλάβουν να παράσχουν πρωτοβάθμια φροντίδα στους ασφαλισμένους διατηρώντας και τον σχετικό φάκελο ιστορικού για τον καθένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ΠΕΔΥ με δικαστική απόφαση! Πως θα εργάζονται οι γιατροί που κέρδισαν στα δικαστήρια

Στα «παζάρια» για τις νέες συμβάσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Νέα πρόταση Άδωνι

Χρυσά “μπόνους” για γιατρούς δύο ταχυτήτων! Οι τυχεροί και οι άτυχοι των συνεδρίων

Εκτός Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης!

Μπάχαλο η πρώτη ημέρα στο ΠΕΔΥ! Όλα τα παρατράγουδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν