Γιατρός «μαϊμού» σε νοσοκομείο της Αθήνας χειρουργούσε ανενόχλητος επί χρόνια…

  • Iatropedia
Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για την περίπτωση ενός 47χρονου που υποτίθεται κατείχε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης με βάση το οποίο είχε ολοκληρώσει ειδικότητα χειρουργού στην Ελλάδα και είχε διοριστεί στο ΕΣΥ... Ο 47χρονος Έλληνας αποδείχτηκε χωρίς πτυχίο και όταν ένιωσε τον κλοιό να σφίγγει γύρω του, στις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε παραίτηση για "προσωπικούς λόγους" και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να κοροϊδέψει επί 15 τουλάχιστον χρόνια τους πάντες και μάλιστα να καταλάβει θέση διευθυντού σε χειρουργικό τμήμα νοσοκομείου της πρωτεύουσας. Κι ενώ είχε πραγματικά παρακολουθήσει και ολοκληρώσει ειδικότητα γενικής χειρουργικής στην Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καταφέρει να πάρει το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης στην Ιταλία.

Οι ελεγκτές δημόσιας Υγείας και η ΕΛΑΣ μάλιστα έχουν στα χέρια τους την βεβαίωση από το ιταλικό πανεπιστήμιο ότι ο εν λόγω κύριος δεν έλαβε ποτέ πτυχίο παρότι εγγράφη στην Ιατρική Σχολή το 1987 αλλά δεν έδωσε ποτέ ούτε ένα μάθημα μέχρι το 2004 οπότε και τον διέγραψαν από τους καταλόγους των φοιτητών.

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής με τον οποίο έχει επικοινωνήσει η εφημερίδα δήλωσε ότι «μετά τον διευθυντή του Νοσοκομείου Σκύρου που απεδείχθει πέρσι χωρίς πτυχίο, τώρα έρχεται και δεύτερη παρόμοια περίπτωση…» Και πρόσθεσε ότι έχουν ασκήσει κατά του 47χρονου πειθαρχική και ποινική δίωξη».

Αλλά -όλως τυχαίως- την ημέρα που έφτασε στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν η απάντηση από το Προξενείο της Ελλάδας στην Νάπολη, ότι δεν είναι πτυχιούχος Ιατρικής, δήλωσε παραίτηση και εξαφανίστηκε.

Μάλιστα ο κ. Ρακιντζής εκφράζει τον φόβο ότι με τον έλεγχο που διενεργείτα,ι ίσως βρεθούν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις…