Γιατροί του Κόσμου: Προγράμματα οδοντιατρικής, παιδιατρικής και εμβολιαστικής κάλυψης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης και το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών των Γιατρών του Κόσμου συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Μάλιστα η κινητή ιατρική μονάδα των προγραμμάτων επισκέπτεται την Τήλο και τη Νίσυρο μέσα στον Οκτώβριο.

Τα προγράμματα υλοποιούνται ήδη τα τελευταία δύο χρόνια σε όλητην Ελλάδα κι έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών νέων και ενηλίκων που εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αδυνατούννα καλύψουν τα κόστη για την ιατρική περίθαλψή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα προγράμματα εξασφαλίζουν σε πολίτες που έχουν ανάγκη ανοιχτή πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες. Το Smile Project υλοποιείται στα Ανοιχτά Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, σε Αθήνα και Πέραμα, αλλά και μέσω μίας άρτια εξοπλισμένης Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα και σεδιάφορες περιοχές της χώρας.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των παιδικών εμβολιασμών, μαζί με αυτό του παιδιατρικού ελέγχου, λειτουργεί μέσω των ανοιχτών πολυιατρείων σε Αθήνα, Πέραμα και Πειραιά καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέσω της Κινητής Μονάδας. Στο πλαίσιο αυτό, και μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα, 24.406 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα λαμβάνοντας δωρεάν τη φροντίδα των εθελοντών γιατρών του οργανισμού. Με στόχο μέσα στους επόμενους 12 μήνες, να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα και να προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, η κινητή ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, θα επισκεφθεί την Τήλο στις 16 και 17 Οκτωβρίου και τη Νίσυρο στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν