Γιατροί Πάτρας: «Θανατική καταδίκη» το νέο ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι γιατροί της Πάτρας θεωρούν ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μείνουν ακάλυπτοι από τη μαζική χρεοκοπία των ατομικών ιατρείων που θα συμβεί πολύ σύντομα.

 

«Τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα προοιωνίζουν την καθολική κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη της χώρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών (ΙΣΠ).

Όπως τονίζουν οι ιδιώτες γιατροί, οι συνολικές επιβαρύνσεις (φορολογικές και ασφαλιστικές) από την άσκηση του επαγγέλματος υπερβαίνουν σε ποσοστιαία αναλογία, το 70% του συνολικού εισοδήματος, καθιστώντας τα ιατρεία μη βιώσιμα… «Η μεγαλόστομη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, μετατρέπεται σε οδοστρωτήρα θεμελιωμένων δικαιωμάτων επιβίωσης και επαγγελματικής αξιοπρέπειας του ιατρού, όπως και άλλων επαγγελματικών ομάδων, με την ανήθικη και αντισυνταγματική διασύνδεση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών με το εισόδημα, και μοναδικό αντάλλαγμα, την πείνα και την εξαθλίωση για τους συνταξιούχους υγειονομικούς της χώρας», προσθέτουν με νόημα.

Και εξηγούν ότι «με το άκρως υφεσιακό αυτό μέτρο, η φτωχοποίηση του Έλληνα ιατρού αποτελεί μοναδικό εργαλείο εξασφάλισης φτηνού ιατρικού δυναμικού και υπαλληλοποίησης από πολυεθνικές εταιρείες ή μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα. Είναι εντυπωσιακό πως η ρηξικέλευθη ενθρόνιση και παράδοση της ιδιωτικής υγείας στο μεγάλο επιχειρηματικό συμφέρον πραγματοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία με τυμπανοκρουσίες προεκλογικά, διακήρυττε την καθολική εξόντωσή του».

Τέλος, όπως τονίζουν οι κ.κ. Άννα Μαστοράκου, Γεώργιος Σκρουμπής και Γεώργιος Πατριαρχέας από τον ΙΣΠ, «η προγραμματισμένη λεηλασία του ΕΤΑΑ-ΤΥ (ΤΣΑΥ), με την κλοπή και υφαρπαγή των αποθεματικών, της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ταμείου, αποτελεί βαριά προσβολή για το σύνολο των ιατρών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας που προσέφεραν με αίμα και ιδρώτα, αποτρέποντας την κατάρρευση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας».