Γιατροί και προσωπικό νοσοκομείων: Τέλη Απριλίου οι πρώτες εφημερίες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ποσό των 54.203.675 ευρώ για τις εφημερίες των γιατρών και το ποσό των 20.379.084 ευρώ για τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων για το πρώτο 3μηνο του 2016 πίστωσε ήδη το υπουργείο Υγείας αλλά οι ελπίδες των νοσοκομειακών γιατρών για πληρωμή των εφημεριών σταθερά κάθε μήνα δεν φαίνεται να ευοδώνονται.

Οι εφημερίες είναι και πάλι το «αγκάθι» για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα δουν τις πρώτες του 2016, να πληρώνονται προς τα τέλη Απριλίου.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εποπτευομένων από το υπουργείο Υγείας φορέων του ΕΣΥ, έχουν ήδη μεταφερθεί τα χρήματα για την αποπληρωμή των εφημεριών- υπερωριών και εξαιρέσιμων για το α΄τρίμηνο του 2016.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, Υγειονομικών Περιφερειών, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ όλης της χώρας καθώς και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ΝΙΜΙΤΣ, Αρεταίειο και Αιγινήτειο,  ανέρχεται σε  74.582.759.80 ευρώ.

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη ενημερώσει τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την ανάγκη άμεσης ενταλματοποίησης των εν λόγω δαπανών έτσι ώστε μέχρι τη μισθοδοσία της 27ης Απριλίου να έχουν καταβληθεί οι παραπάνω πρόσθετες αμοιβές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν