Γιατροί: Ξεκαθαρίστε άμεσα τις υποθέσεις με τους επίορκους στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Μόλις πριν από λίγα 24ωρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε εκτός ΕΣΥ σε αυτοδίκαιη αργία 20 γιατρούς σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν πειθαρχικές διώξεις. Σε πολλές περιπτώσεις όμως στο παρελθόν είχε αποδειχθεί ότι γιατροί που κατηγορήθηκαν ήταν τελικά αθώοι. Τι ζητούν οι ιδιώτες γιατροί

Την επίσπευση των διαδικασιών των τελεσίδικων αποφάσεων για τους επίορκους γιατρούς για να υπάρχει δικαιοσύνη και διαφάνεια, ζητούν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Έχει αποδειχθεί εξάλλου στο παρελθόν ότι κάποιοι γιατροί είχαν κατηγορηθεί άδικα είτε για λόγους ανταγωνισμού είτε ακόμη και από λάθος.

Αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρούνται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και τελικά να εμποδίζεται το υγειονομικό τους έργο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια για διαφάνεια και εξορθολογισμό του συστήματος υγείας και στο πλαίσιο αυτό επικροτεί και συνδράμει κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι οριζόντιες αποφάσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να στήνουν στον τοίχο τους λειτουργούς της υγείας.

«Είναι σαφές ότι όταν υπάρχουν τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις παράγεται άμεσα δεδικασμένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί. Μέχρι όμως να τύχει εφαρμογής το ανωτέρω δεν είναι δυνατόν να διώκονται οι γιατροί, να χάνουν τις δουλειές τους και να μην μπορούν να επιβιώσουν» σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη του Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα μετακινηθούν και γιατροί στα νοσοκομεία!

Άδωνις κατά Χρυσής Αυγής: Είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο

Σε τι θα μετατραπεί το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Που θα πάνε οι εργαζόμενοι

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη! Καμπάνια για στροφή στα Ελληνικά φάρμακα