Γιατροί: σε κίνδυνο η Υγεία από τη δραστική ουσία! «Γράψτε κανονικά εμπορική ονομασία»

  • Iatropedia
Συνεχίστε να συνταγογραφείτε κανονικά την εμπορική ονομασία των φαρμάκων καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) επικαλούμενος σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σε αναβρασμό η αγορά φαρμάκου από την υποχρεωτική συνταγογράφηση μόνο με δραστική ουσία.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν ν αναγράφουν στις συνταγές το φαρμακευτικό σκεύασμα που θεωρούν απαραίτητο για τον ασθενή αναγράφοντάς το τόσο ηλεκτρονικά όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς.

«Η εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα διευκρινίζει ότι εφόσον στις συνταγές απαλειφθεί το πεδίο «προτεινόμενη θεραπεία» να αναγράφουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που θεωρούν αναγκαίο για τον ασθενή τους με την εμπορική του ονομασία στο πεδίο « οδηγία». Προσθέτοντας ότι: «ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση τροποποίησης της συνταγής»

Εκτός αυτού ο ΙΣΑ δηλώνει ότι πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης για την συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας .