Γιατροί σε αναμονή για…αντικείμενο στο ΕΣΥ! Τι απέγιναν οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ

  • Iatropedia
Μπάχαλο φαίνεται ότι επικρατεί ακόμη με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ και είχαν μεταφερθεί στο ΕΣΥ. Η διαθεσιμότητα έληξε και μαζί της και οι θέσεις τους όπως φαίνεται…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έληξε πριν από λίγα 24ωρα η διαθεσιμότητα των πρώην γιατρών του ΙΚΑ που εργάζονταν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, χωρίς όμως κανείς από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας να έχει προβλέψει τι θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Παρότι κάποιοι επέλεξαν να μείνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία και να μη συνεχίσουν στα δημόσια νοσοκομεία, όσοι έμειναν στο δημόσιο σύστημα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με συνέπεια να μπορούν μέχρι την τελική απόφαση να διατηρήσουν και το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τον κλάδο.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Ευαγγελισμού. Από τους 57 γιατρούς του πρώην ΙΚΑ (μετέπειτα ΕΟΠΥΥ) που υπηρετούν στο νοσοκομείο, οι 56 αποφάσισαν να δηλώσουν ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Βέβαια προσέφυγαν και στη δικαιοσύνη. Ωστόσο παρότι παρουσιάστηκαν κανονικά στο νοσοκομείο τα ονόματά τους δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ με συνέπεια να μην μπορούν να αναλάβουν έργο.

Προς ώρας κανείς αρμόδιος του υπουργείου Υγείας ή της Υγειονομικής Περιφέρειας δε δίνει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τη δημοσίευση των ονομάτων τους σε ΦΕΚ ώστε να αρχίζουν να εργάζονται.

Όπως καταγγέλλουν μέλη του σωματείου εργαζομένων, οι γιατροί παρότι ήταν συνεπείς και προσήλθαν κανονικά για εργασία περίμεναν στους διαδρόμους χωρίς να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Κατά το σωματείο των εργαζομένων μάλιστα ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Υγείας καταφέρθηκε κατά των γιατρών του πρώην ΙΚΑ κατά τη διάρκεια δικαστικής διαδικασίας όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τους αποκάλεσε τεμπέληδες και γιατρούς Β κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται 5ευρω χαράτσι και στο ΠΕΔΥ; Τι είπε ο Άδωνις

Άδωνις: “Κανείς δεν ξέρει πόσοι ακριβώς είναι οι ανασφάλιστοι”! Σε τρεις εβδομάδες η καταγραφή

Νέα σενάρια …ανασχηματίζουν Άδωνι! Τι δηλώνει ο ίδιος. Όλο το παρασκήνιο

«Ντριν» και ευρώ από σήμερα για ραντεβού με γιατρό στο ΠΕΔΥ! Ξεκινούν τα τηλεφωνικά ραντεβού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν