Γιατροί προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ: Ανοίξτε τα χαρτιά σας να δούμε τα οικονομικά!

  • Iatropedia
Με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ζητά να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα οικονομικά του φορέα ώστε να διαπιστωθεί ο τρόπος διαχείρισης των πόρων. Οι γιατροί της Αθήνας στην επιστολής τους αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που γίνεται η διακίνηση των χρημάτων αλλά και σχετικά με το αν οι πληρωμές που γίνονται είναι ισότιμες για όλους τους παρόχους. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του ΙΣΑ.

Οι γιατροί στην επιστολή τους ζητούν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα οικονομικά δεδομένα του ΕΟΠΥΥ ενώ επισημαίνουν ότι από τις απαντήσεις που θα λάβουν από τον πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη θα εξαρτηθεί ουσιαστικά και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας καλούμε δια της παρούσης να μας γνωστοποιήσετε α) με ποιο προϋπολογισμό ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ξεκίνησε την λειτουργία του, β) τι ποσοστό επιχορήγησης έχετε λάβει έως σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, γ) εάν οι ασφαλιστικοί φορείς που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ σας έχουν αποδώσει τις εισφορές, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 του Ν. 3918/2011 και τι ποσά έχετε λάβει.

Επιπροσθέτως οφείλετε να μας ενημερώσετε με ποιο τρόπο και με ποια κριτήρια κατανεμήθηκαν τα ποσά που εισπράξατε από τους ως άνω φορείς στους υγειονομικούς κλάδους (ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακοποιούς, ιδιωτικές κλινικές κλπ).

Έχοντας επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, καθώς επίσης και των ιατρών μελών μας, δια της παρούσης σας καλούμε να δημιουργήσετε μια Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων, η οποία θα εξετάζει την διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο, καθώς επίσης θα δημοσιεύονται αμέσως οι αποφάσεις της και η εκτέλεση τους .

Οι απαντήσεις που θα μας δώσετε θα έχουν καταλυτική σημασία για την περαιτέρω στάση του ΙΣΑ και τις αποφάσεις που θα λάβει το ΔΣ του ΙΣΑ στην συνεδρίαση του στις 23/8/2012 για τις κινητοποιήσεις μας.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειες σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν