Γιατροί προς Λυκουρέντζο: «Κινδυνεύουμε μέσα στα νοσοκομεία. Πάρτε μέτρα»!

  • Iatropedia
Έπρεπε να καταγραφεί ένα τραγικό περιστατικό στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ όπου νεαρός ειδικευόμενος γρονθοκοπήθηκε άσχημα από ασθενείς Αλβανικής καταγωγής για να αποφασίσει το υπουργείο Υγείας να δώσει το πράσινο φως να προσληφθούν σεκιούριτι για την προστασία του προσωπικού. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα στα νοσοκομεία για την προστασία των εργαζομένων, επιστολή που κοινοποιεί και στην εισαγγελία.

Μπορεί στο φως της δημοσιότητας να ήρθε πρόσφατα μόνο αυτό το τραγικό περιστατικό στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, όπου ειδικευόμενος τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εφημερίας από μεθυσμένο ασθενή και τους συνοδούς του, φαίνεται όμως ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό.

Όπως επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) σε επιστολή του στον Υπουργό Υγείας: «Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες ιατρών, που έπεσαν θύματα φραστικών ή σωματικών επιθέσεων! Καθημερινά οι λειτουργοί της υγείας, οι οποίοι σώζουν ανθρώπινες ζωές, εργάζονται μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας. Δεν είναι δυνατό να αφήνετε το Νοσοκομείο αφύλακτο για τόσους μήνες και να το φυλάσσετε εν τέλει, ύστερα από ένα τέτοιο επαίσχυντο συμβάν, το οποίο δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί μέρος μιας συνεχόμενης κατάστασης».

Ο ΙΣΑ μιλά για εγκληματική αδράνεια καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία δε διαθέτουν την απαραίτητη φρούρηση. Να σημειωθεί ότι λόγω των περικοπών στα κονδύλια στα νοσηλευτικά ιδρύματα διατίθενται πλέον πολλοί λιγότεροι άνδρες ασφαλείας από τις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι που έχουν προσληφθεί.

«Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, ούτε περιθώρια εφησυχασμού» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και συμπληρώνει: «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να θρηνήσουμε θύματα και συγκεκριμένα να χάσουμε θαυμάσιους ανθρώπους, επιστήμονες και συναδέλφους που καθημερινά ασκούν το λειτούργημά τους με αυταπάρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Ασθενείς γρονθοκόπησαν γιατρό στο ΕΛΠΙΣ! Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα

Σαμαρας: Λύστε τώρα τα προβλήματα με τις εντατικές!

Ανησυχία για τη γρίπη! 12 θάνατοι και σε νέους και υγιείς

Στις κάλπες σήμερα οι γιατροί! Εκλέγουν νέο προεδρείο. Πως θα ψηφίσουν

Συνελήφθη γνωστός ενδοκρινολόγος του Κολωνακίου για φοροδιαφυγή!

Λυκουρέντζος: «Ευθύνες για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία έχουν και οι διοικητές»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν