Γιατροί προς Άδωνι: »Είσαι οικονομικός δολοφόνος» Βίντεο-Τι απάντησε στο twitter!

  • Iatropedia
Έντονη φραστική επίθεση από γιατρούς δέχθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ημερίδα που πραγματοποιούσε ο Ιατρικός Σύλλογος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.Τι απάντησε στο twitter

Την ώρα που ο υπουργός βρισκόταν στο βήμα του συνεδρίου, ένας από τους γιατρούς πήγε κοντά του, πήρε το μικρόφωνο και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αποκαλώντας τον οικονομικό δολοφόνο.

Βέβαια δεν περιορίσθηκε μόνο σε αυτό ενώ τον ρώτησε από τον μικρόφωνο“πώς νιώθει σαν οικονομικός δολοφόνος;”.

Απαντώντας ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε πως «εγώ δεν είμαι απ' αυτούς που κρύβονται, πείτε ό,τι θέλετε».

Στις συνεχείς αναφορές ορισμένων γιατρών ότι η «υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό», το επιχείρημα του ήταν : «αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι αυτό;»

Σε μήνυμα του στο twitter ο Άδωνις έγραψετο απόγευμα: μετά από 4 ώρες συζήτηση στην εδήλωση του ΙΣΑ, μπήκα με γιουχαίσμα και έφυγα με χειροκρότημα.Και οι πιο δύσκολες αποφάσεις εξηγούνται.

κινητικότητα-μοριοδότηση-έξοδο

Όταν η ένταση υποχώρησε ο Α. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Μάλιστα για πρώτη φορά τόνισε όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης στην ομιλία του τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία απόλυση γιατρού από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συμπλήρωσε ότι «ζούμε μια ανθρωποκτόνα κατάσταση, που οδηγεί σε εξαθλίωση γιατρούς και ασθενείς».

Ο υπουργός υγείας τόνισε ότι όλοι πρέπει να μάθουν να αξιολογούνται, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, αναφερόμενος στους γιατρούς και εξήγησε ότι στόχος του είναι μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην οποία θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

Για άλλη μία φορά έθεσε τους γιατρούς μπροστά στην πρόκληση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης τους λέγοντας: «αν το θέλετε εγώ δεσμεύομαι ότι θα το κάνω άμεσα».

Στην ίδια ημερίδα ο επ. Καθηγητής Κ.Σουλιώτης που έχει καταθέσει ένα από τα τρία σχέδια για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι «θα ήταν λάθος η μεταρρύθμιση να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση ορισμένων γιατρών από τον οργανισμό».

Μοριοδότηση

Για άλλη μια φορά δήλωσε πως όσοι δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός υγείας επανέλαβε ότι θα καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία απόλυση γιατρού από την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Ζούμε – είπε – μία ανθρωποκτόνα κατάσταση, η οποία οδηγεί σε εξαθλίωση γιατρούς και ασθενείς.

Μιλώντας στην ημερίδα, ο καθηγητής κ. Κυριάκος Σουλιώτης σχολίασε ότι θα ήταν λάθος η μεταρρύθμιση να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση ορισμένων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.

Εξυπνακισμοί και σόου

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να «αντέξει» τους εξυπνακισμούς, τα τηλεοπτικά σόου και τα ψέματα του κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα και κανένα κλείσιμο μονάδων δεν θα γίνουν ανεκτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα που καταστρέφουν το δικαίωμα των πολιτών στη δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φαλκίδευση εργασιακών δικαιωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε 20 μέρες οι οριστικές ανακοινώσεις για απολύσεις-λουκέτα στον ΕΟΠΥΥ! Οι φήμες και οι διαψεύσεις

Με δόσεις οι νέοι διοικητές! Και άλλα ονόματα

Επί ξύλου κρεμάμενοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση

Έρχεται το κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της περιφέρειας! Πότε ξεκινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν