Γιατροί προς Άδωνι: «Υπουργέ χάσατε το στοίχημα! Για τι κατηγορούν τον υπουργό Υγείας

  • Iatropedia
Για ψεύδη στο θέμα της διαθεσιμότητας κατηγορούν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη οι νοσοκομειακοί γιατρούς της Αθήνας (ΕΙΝΑΠ).

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Για ψέματα αλλά και λάθη που οδηγούν σε υγειονομική γενοκτονία τον πληθυσμό κατηγορεί τον Άδωνη Γεωργιάδη η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Οι γιατροί θεωρούν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχασε το στοίχημα που ο ίδιος έβαλε και προέβλεπε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα επέστρεφαν στις εργασίες τους όλοι όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Όμως προβλέπουν ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον 1,5 μήνα ακόμη. «Χίλιοι εξακόσιοι τόσοι πολύτιμοι για τη δημόσια περίθαλψη υγειονομικοί παραμένουν εκτός εργασίας, την ίδια στιγμή που οι εκρηκτικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία έχουν δραματικό κόστος στους ασθενείς» σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι μετά το λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν επιβαρυνθεί άλλα τα οποία ούτως ή άλλως είχαν πολύ μεγάλη κίνηση ασθενών. Να τονίσουμε ότι πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να διαψεύσει ότι πλέον έχουν αυξηθεί τα ράντζα στα νοσοκομεία όπως για παράδειγμα στον Ευαγγελισμό, λόγω της μετακίνησης των ασθενών στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν επίσης για «υγειονομική γενοκτονία σε βάρος του πληθυσμού που γενικεύεται στα τμήματα επειγόντων, στα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, στις λίστες αναμονής ογκολογικής θεραπείας».

Τέλος η ΕΙΝΑΠ αναφέρει με νόημα: «Κύριε Υπουργέ, δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλα ψέματα.

Σας επισημαίνουμε πως όσοι εφαρμόζουν καταστροφικά μέτρα σαν τα παραπάνω, δεν θεωρούνται «ηθικοί», αλλά φυσικοί αυτουργοί της υγειονομικής γενοκτονίας σε βάρος του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πόλεμος των αριθμών στις απεργίες! Τι λέει ο Άδωνις για συμμετοχή- τι απαντούν οι γιατροί

Τα λάθη της διαθεσιμότητας! Οι χαμένες εξετάσεις και οι ξεχασμένες μισθοδοσίες

Δωρεάν και πάλι ειδική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού από τον ΕΟΠΥΥ!

Πως θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας με τον ΕΟΠΥΥ! Τι αποκάλυψε ο Άδωνις