Γιατροί προς Άδωνι: «Αλλάξτε συμπεριφορά»! Τι απαντούν για τις δηλώσεις-απειλές του υπ.Υγείας

  • Iatropedia
Έξω φρενών έγιναν τελικά οι γιατροί μετά τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι ασθενείς θα πρέπει να αλλάξουν γιατρό που δεν τους γράφει γενόσημα ή ότι θα διακόψει τις συμβάσεις με όσους διαμαρτύρονται «γιατί δεν εξοφλούνται έγκαιρα». Με σκληρά λόγια απαντούν: ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις γιατρών – υπουργού Υγείας μετά τις πρόσφατες τηλεοπτικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι: «αλλάξτε ιατρούς που δεν γράφουν γενόσημα» και γράφουν αποκλειστικά πρωτότυπα, ή, «θα διακόψω τις συμβάσεις με αυτούς που διαμαρτύρονται γιατί δεν εξοφλούνται έγκαιρα».

Οι δύο αυτές προτροπές θεωρήθηκαν άκρως προκλητικές απειλές από το ιατρικό σώμα το οποίο καλεί τον υπουργό ακόμη και να αλλάξει συμπεριφορά και να φροντίσει να συνεργαστεί με το ιατρικό κλάδο.

Ειδικότερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σημειώνει χαρακτηριστικά: «με απειλές, συκοφαντίες και συμπεριφορές αυταρχισμού από τα κέντρα εξουσίας, είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα από τον επιδιωκόμενο σκοπό. Οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε εντάσεις και δημιουργία εντυπώσεων, που ειδικά την περίοδο αυτή της εντεινόμενης κρίσης, πρέπει να αποφευχθούν».

Ο Υπουργός Υγείας έχει μεγάλη ευθύνη την εποχή αυτή να διατηρήσει όρθιο το Σύστημα Υγείας, σημειώνει ο ΠΙΣ και προτρέπει τον Άδωνι Γεωργιάδη να «συνεργαστεί με τους λειτουργούς της και να προσπαθήσει ώστε και η περίθαλψη των πολιτών να διατηρηθεί σε αξιοπρεπή επίπεδα και οι πάροχοι υγείας να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Πολιτεία ότι λειτουργεί με κανόνες ηθικής και δικαίου».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί επίσης «να αλλάξουν συμπεριφορά όσοι προκαλούν και να συνεργαστούμε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της λύσης, προκειμένου να διατηρήσουμε όρθια την κοινωνία και την Υγεία».

Για επικοινωνιακά κόλπα κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αφού τονίζει σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας: «Η απαξίωση του ιατρικού κόσμου, οι απειλές «επί δικαίων και αδίκων», η επιλεκτική στοχοποίηση συνδικαλιστικών ιατρικών φορέων και η γενικότερη προσπάθεια «εκφοβισμού» του ιατρικού σώματος δε τιμούν καθόλου την εικόνα του ΥΥΚΑ και την εμπιστοσύνη με την οποία σας περιέλαβε ο Πρωθυπουργός» και συμπληρώνει:

«Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας μέσω έντεχνης «επικοινωνιακής» πολιτικής είναι προφανής και οδηγεί στην όξυνση παρά στην επίλυση των προβλημάτων».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας απαντά σε ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα στον Άδωνι Γεωργιάδη αφού σημειώνει: «Το αυταρχικό ύφος που επιδεικνύει ο υπ. Υγείας σε κάθε του εμφάνιση, η απαξίωση προς το ιατρικό σώμα και η εκτόξευση ποικίλων συνεδριών απειλών προς όλους τους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας, αποδεικνύουν πως έχει ξεφύγει παντελώς από την δέουσα για την θέση του συμπεριφορά».

Μάλιστα καλεί τον πρωθυπουργό ή να τον αλλάξει ή να τον …συμμαζέψει: «επειδή πιστεύουμε πως τα προβλήματα στην Υγεία λύνονται με συνεργασία και όχι με συκοφαντίες, απειλές και αυταρχικές συμπεριφορές, καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αν δεν τον αντικαταστήσει, τουλάχιστον να τον συμμαζέψει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγάλο κόλπο με το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή! Πως θα χρεώνονται τριπλά τα φάρμακα!

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν για την εποχική γρίπη!

Ανάστατο το Νοσοκομείο Πάτρας μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση!

Για «φύλλο πορείας» 900 εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας! Πότε ξεκινά η κινητικότητα