Γιατροί ούτε για …δείγμα στον ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Πώς θα καλυφθούν άραγε 4 εκατ. κάτοικοι της πρωτεύουσας με μόλις 9 παιδιάτρους; Ιδού το ερώτημα…

Ελάχιστοι γιατροί σε σχέση με το σύνολο των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων που εντάχθηκαν στον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ υπέγραψαν τελικώς συμβάσεις συνεργασίας με το νέο σύστημα.

Ερώτημα αποτελεί πως θα εξυπηρετηθούν όλοι οι ασφαλισμένοι όταν ο αριθμός των γιατρών σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνά τους 2400 ενώ δεν καλύπτονται και όλες οι ειδικότητες.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας οι οποίοι σημειωτέον καλούνται να σηκώσουν το βάρος όλων των ασθενών που σπεύδουν στα νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν δωρεάν: «όταν σε ολόκληρη την Αθήνα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ μόνο 9 παιδίατροι, ενώ σε πολλούς νομούς οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα των δύο χεριών, η απάντηση δόθηκε στην κυβέρνηση».

Άγνωστο παραμένει επίσης πως θα ξεπεράσει η κυβέρνηση το σκόπελο αυτό καθώς ήδη επικρατεί το απόλυτο χάος στην εξυπηρέτηση των ασθενών ενώ οι γιατροί (νοσοκομειακοί, ιδιώτες και γιατροί του ΙΚΑ) θα συνεχίσουν έως και την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις τους χωρίς να αποκλείεται να συνεχίσουν και το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον ΕΟΠΥΥ δωρεάν αλλά χωρίς γιατρούς

Βαρύ μαχαίρι στον προυπολογισμό του 2012, για την Υγεία

Χωρίς περίθαλψη και από τις ιδιωτικές κλινικές από το νέο έτος οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ