Γιατροί “κρεμάνε” Μάκη για το κούρεμα στις εξετάσεις: “Άλλα είπαμε άλλα έκανε”!

  • Iatropedia
Στον ...τάκο έβγαλαν τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη οι γιατροί του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου καθώς δηλώνουν ότι δε συμφωνούν καταρχάς με το κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις και ότι ...άλλα είπαν και άλλα εφάρμοσε!

Καμία αντίδραση από τον ιατρικό κόσμο δεν υπήρχε όταν δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τις διαγνωστικές εξετάσεις υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Το ΦΕΚ να σημειωθεί ότι εκδόθηκε στις 18 Αυγούστου εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών ενώ στο γραφείο του υπουργού Υγείας εστάλη εκτός των άλλων και επιστολή διαμαρτυρίας από της Ένωση Γενικών Γιατρών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) όμως προχωρά ένα βήμα παρακάτω και …καρφώνει το Μάκη Βορίδη λέγοντας πως άλλα είχαν συμφωνηθεί και άλλα έγιναν τελικά.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος: “Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, της 18ης Αυγούστου 2014, δεν είναι εκείνες τις οποίες έχει παραδώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η υπουργική απόφαση παραβιάζει, συνεπώς, την συμφωνία μεταξύ Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Υπουργού Υγείας”.