Γιατροί κατά Λοβέρδου για τον επικίνδυνο ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών ,εγκυμονεί ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ).

Με παρέμβασή του ζητά από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας να συντάξει κατεπείγουσα έκθεση σχετικά με την ασφάλεια των δομών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Η ομολογία για την αποτυχία του Φορέα, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, σε πρόσφατες δηλώσεις του, σε εκπροσώπους του Τύπου, καθιστά επιτακτική πλέον την ανάγκη, άμεσης παρέμβασης, για να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία.

Ο υπουργός Υγείας σε ρόλο…Χάρι Πότερ, δεσμεύθηκε προσωπικά ότι θα κατορθώσει μέσα σε είκοσι ημέρες ό,τι δεν επιτεύχθηκε, το τελευταίο χρόνο, δηλαδή να τεθεί σε λειτουργία, ο Φορέας. Στο μεταξύ, όμως, διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών».

Επίσης ο ΙΣΑ τόνίζει ότι ο υπουργός Υγείας, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να μετακυλήσει την ευθύνη, για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς και την αναξιοπιστία του απέναντι στην Τρόικα, στο ιατρικό σώμα.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο κλάδος είναι απλήρωτος επί δύο χρόνια από τον ΟΠΑΔ και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους!