Γιατροί κατά Λοβέρδου: εγκαταλείπετε τα άρρωστα παιδιά!

  • Iatropedia
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής Λοβέρδου εξαπέλυσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) σχετικά με την παιδιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι γονείςτων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στηδικαιοσύνη για το θέμα της παιδο-καρδιοχειρουργικής κλινικής τουΠαίδων "Αγία Σοφία" που έχει βάλει λουκέτο το τελευταίο διάστημα με εντολή του υπουργού Υγείας.

Η υπόθεση του «Αγία Σοφία» είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο καθώς με απόφαση του υπουργείου Υγείας ανέστειλε τη λειτουργία της καθώς όπως είχε δηλώσει ο κ. Λοβέρδος, οι γιατροί είχαν συνεχείς διαμάχες οι οποίες μεταφέρονταν και μέσα στο χειρουργείο με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξυπνούν από τη νάρκωση, χωρίς να έχουν χειρουργηθεί.

Από την πλευρά τους οι γονείς διαψεύδουν τις καταγγελίες και κάνουν λόγο για «προμελετημένο σχέδιο» που είχε ως στόχο το κλείσιμο της κλινικής η οποία ήδη είχε υποβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μάλιστα, η κ. Χρυσάνθη Κοκολάκη -εκπρόσωπος των γονέων- ανάφερε στη συνέντευξη τύπου των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ότι οι γονείς των παιδιών δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας και τόνισε ότι είναι στη διάθεσητου κ. Λοβέρδου ο οποίος, όπως η ίδια υπογράμμισε, είναι πλήρωςπαραπληροφορημένος για το θέμα.

Αίσθηση προκάλεσαν όμως οι δηλώσεις της κ. Κοκκολάκη σχετικά με

παιδί που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του ενώ βρισκόταν στη λίστα

αναμονής του «Αγ. Σοφία» για να χειρουργηθεί καθώς και η καταγγελία

για «δια μαγείας εξαφάνιση» του ονόματος ενός παιδιού από τη λίστα τουΩνασείου όπου παραπέμπονται πλέον τα παιδο-καρδιοχειρουργικά

περιστατικά.

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Καλαβρουζιώτης -ένας εκ των δύο γιατρώνπου κατηγορούνται- κατήγγειλε ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείουΥγείας, Νίκος Πολύζος είχε πει στον ίδιο ότι «οι τρεις

παιδοκαρδιοχειρουργικές κλινικές που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι

πολλές, θέλουμε λιγότερες». (Παιδοκαρδιοχειρουργικές κλινικές

υπάρχουν στο «Αγία Σοφία» στο Ωνάσειο και στο Μητέρα). Ο κ.

Καλαβρουζιώτης υπογράμμισε ακόμη ότι εσκεμμένα οδηγήθηκε η κλινική σεμαρασμό (με μείωση του προσωπικού κατά 50%) με σκοπό να κλείσει,αλλά στη συνέχεια υπήρξε αναδίπλωση εξαιτίας των αντιδράσεων τωνγονέων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας ανέφερε ότι στοχοποιούνται τα νοσοκομεία Παίδων και τα παιδιατρικά τμήματα των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

Εκτός από το γνωστό θέμα που έχει προκύψει με το «Αγία Σοφία», ο κ. Βαρνάβας ανέφερε ότι «κραυγή αγωνίας» απευθύνουν και οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας που απειλείται με «λουκέτο» λόγω υποστελέχωσης. «Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στις παιδιατρικές κλινικές και άλλων νοσοκομείων της χώρας» επισήμανε ο κ.Βαρνάβας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν καταστρέφει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ΤΡΟΙΚΑ «ΤΡΩΕΙ» 1 ΣΤΙΣ 10 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ