Γιατροί: έριξαν επικίνδυνα χημικά σε πολίτες!

  • Iatropedia
Σε πραγματικό μακελειό, επικίνδυνο για τη ζωή, μετατράπηκε η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο της Αθήνας, όταν χιλιάδες τόνοι χημικών ουσιών έπεσαν κατά την πορεία στους διαδηλωτές, σημειώνουν οι γιατροί.

Από το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών που στήθηκε για τους τραυματισμένους συμπολίτες και για αυτούς που υπέστησαν εγκαύματα από την εισπνοή των χημικών ουσιών κατά τη διαδήλωση, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, έκανε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, να σταματήσει άμεσα η ρήψη χημικών ουσιών και δακρυγόνων.

Καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες, ο ΙΣΑ κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές να εξετάσουν πως οι ανήμποροι συμπολίτες που έλαβαν μέρος σε μια ειρηνική διαδήλωση, υπέστησαν την όποια επιβάρυνση από την εισπνοή των επιβλαβών αυτών ουσιών. «Μετά τις καταγγελίες μας το καλοκαίρι του 2011 για τα δακρυγόνα και τα χημικά που περιείχαν την ουσία CS, ελπίζουμε να μην ξαναχρησιμοποιήθηκαν απειλητικές για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών ουσίες όπως η CS» σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης.

Και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλαν τη χρήση χημικών στη διαδήλωση. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρνάβας: «Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση Παπαδήμου για τη δολοφονική εκτόξευση χιλιάδων τόνων χημικών εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν στο Σύνταγμα για τις εξίσου δολοφονικές ρυθμίσεις του νέου Μνημονίου».

Στο μεταξύ ο απολογισμός των επεισοδίων είναι: Πάνω από 54 πολίτες τραυματίες

Δεκάδες συνάνθρωποί μας που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και πολλοί που ενεπλάκησαν στα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του κέντρου για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες μετά από τραυματισμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκαν 42 πολίτες στο Γ.Ν Αθηνών Γεννηματά και 12 πολίτες στο Γ.Ν Θώρακος ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Υγείας, όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν