Γιατροί: Δώστε τώρα τα χρωστούμενα! Πόσα χρόνια οφείλουν δεδουλευμένα σε γιατρούς

  • Iatropedia
Ακόμη εδώ και δύο με τρία χρόνια οφείλονται χρήματα σε ιδιώτες γιατρούς από ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και από τον ΕΟΠΥΥ ενώ πλέον δημιουργείται κίνδυνος τα οφειλόμενα αυτά ακόμη και να παραγραφούν. Την άμεση καταβολή τους ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Τα χρέη προς τους ιδιώτες γιατρούς που εξέτασαν ασφαλισμένους μετρούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και από το 2009. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας επισημαίνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την καταβολή των δεδουλευμένων αυτών υπογραμμίζοντας: «Απέναντι στην απειλή της παραγραφής των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους γιατρούς της Αθήνας και απέναντι στη σιωπή των αρμόδιων υπουργών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ξεκάθαρα ότι δε θα αφήσει ανυπεράσπιστο κανένα γιατρό μέλος του. Θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο και το αυτοδίκαιο μέχρι τέλους με κάθε νόμιμο τρόπο».

Και αυτό διότι όπως εξηγεί: «Όλοι οι εργαζόμενοι πολίτες έχουν ισότιμα το δικαίωμα να πληρωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν. Δεν υπάρχει καμία ευνομούμενη πολιτεία σε όλη την Ευρώπη, στην οποία σε εθνικό Οργανισμό πληρώνονται κάποιοι εργαζόμενοι σε βάρος άλλων. Όταν λοιπόν, κάποιοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των Μονάδων του πληρώνονται στις 14 και στις 29 κάθε μήνα, είναι αδιανόητο κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι να εργάζονται 3 χρόνια απλήρωτοι».

Γι αυτό, ο ΙΣΑ ζητά εδώ και τώρα την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών, «όπως υποσχέθηκαν προ μηνός οι αρμόδιοι που τώρα σιωπούν. Αν ο ΕΟΠΥΥ έχει χρήματα, απαιτούμε να μοιραστούν ισότιμα, με σεβασμό προς τον κάθε γιατρό που παρείχε τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό και παλαιότερα στα επιμέρους ταμεία που τον σύστησαν. Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει χρήματα, τότε να μην πληρωθεί κανείς. Δεν πάει άλλο αυτή η αδικία».