Γιατί τρώνε όρθιοι οι ασθενείς στο νοσοκομείο “Άγιοι Ανάργυροι”;

  • Iatropedia
Ακόμη να ορθοποδήσει το ογκολογικό νοσοκομείο της Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι” καθώς μετά το σεισμό του 1999 που ξανακτίστηκε, ακόμη παρουσιάζει ελλείψεις και δυσλειτουργίες. Δείτε τα τραγικά που περιγράφουν οι εργαζόμενοι σε επιστολή τους στη διοίκηση του νοσοκομείου την οποία κοινοποιούν και στον υπουργό Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κλειστά δωμάτια, ασθενείς που δεν έχουν κρεβάτι ούτε να σταθούν, άρρωστοι που τρώνε σε διαδρόμους, ολοκαίνουριες αίθουσες που είναι κλειδωμένες και σκονισμένες, είναι μόνο ορισμένες εικόνες που μεταφέρουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου “Άγιοι Ανάργυροι” ζητώντας την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που χρονίζουν πια στο νέο κτίριο.

Με επιστολή του στο διοικητή το Σωματείο των Εργαζομένων ζητούν να ανοίξουν άμεσα όλα τα δωμάτια ειδικών προδιαγραφών καθώς και τα κρεβάτια που από την κατασκευή του Νοσοκομείου μελετήθηκαν και προορίσθηκαν για τους αιματολογικούς ασθενείς. Και περιγράφει: “

Θεωρούμε πρόκληση να κρατάτε κλειστούς θαλάμους την ίδια στιγμή που οι Αιματολογικοί ασθενείς στην κυριολεξία στοιβάζονται και τρώνε ακόμα και το φαγητό τους όρθιοι στο διάδρομο”. Εκτός αυτού οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι κι άλλα κρεβάτια και θάλαμοι παραμένουν κλειστά με συνέπεια οι ασθενείς να βασανίζονται.

Όπως λένε: “Να διευθετήσετε το θέμα κρεβατιών για την Θωρακοχειρουργική κλινική γιατί δεν έχει γίνει διαμόρφωση στο χώρο που θα εγκατασταθεί πράγμα για το οποίο είχατε δεσμευθεί. Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο και το καταγγέλλουμε να υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο κλειστά κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού, όταν οι ασθενείς αγωνιούν.”

Με προβλήματα λειτουργεί όμως και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα γι αυτό οι εργαζόμενοι ζητούν από το διοικητή: “Να προσληφθεί άμεσα μόνιμος Ακτινοφυσικός καθώς και όλο το απαραίτητο προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το ΑΚΤΘ”.