Γιατί το γέλιο κάνει καλό στην υγεία;

  • Iatropedia
Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι και να μην αφήνουν πολλά περιθώρια για να γελάσουμε αλλά έτσι χάνουμε σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει το γέλιο ως το μοναδικό φάρμακο που θεραπεύει ψυχή και σώμα.

Δείτε που κάνει καλό

Ρίχνει την πίεση

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι γελάνε έχουν την μοναδική ιδιότητα να ρίχνουν την πίεση στο αίμα τους. Υιοθετώντας την τακτική να βρίσκονται με τους φίλους και να ανταλλάσσουν αστεία και είναι δυνατόν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση

Σφύριξε χαρούμενα

Γελάστε με την καρδιά σας αφού το γέλιο καταπολεμά το άγχος και το στρες. Έχει βρεθεί ότι θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιατρεύει τους πόνους

Φυσικό παυσίπονο αποτελεί το γέλιο αφού κατά την διάρκεια του απελευθερώνονται οι ενδορφίνες οι οποίες μπορούν και μειώνουν την ένταση του πόνου.

Λιγότερες θερμίδες

Όταν γελάτε με την καρδιά σας τότε αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής και οι χτύποι της καρδιάς με συνέπεια ο μεταβολικός να λειτουργεί πιο έντονα και έτσι να καίτε πιο γρήγορα θερμίδες.

Κοιμάστε καλύτερα

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι γελούν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας κοιμούνται καλύτερα το βράδυ λόγω ακριβώς της χαλάρωσης που προσφέρει.

πηγή mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπορεί το γέλιο να είναι θεραπευτικό;