Γιατί τα μήλα κάνουν καλό στην υγεία;

  • Iatropedia
Το πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ έγινε ανάγνωσμα σε παιδικά βιβλία... ενώ έχει εμπνεύσει ποιητές και λογοτέχνες. Ο λόγος για τα μήλα τα οποία επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Γεμίζει το στομάχι

Τα μήλα περιέχουν σε υψηλές ποσότητες φυτικές ίνες οι οποίες έχουν την ιδιότητα να χορταίνουν εύκολα το στομάχι. Την ίδια στιγμή δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και έτσι δεν παχαίνουν.

Έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία έδειξε ότι η κατανάλωση μήλων ενισχύει το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα. Η ουσία που ονομάζεται ουρσολικό οξύ και βρίσκεται στη φλούδα του μήλου εξαλείφει την πιθανότητα να υποστεί κάποιος υπογλυκαιμικό σοκ.

Κάνει καλό στο αναπνευστικό

Η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων μήλων την εβδομάδα (λιγότερο από ένα μήλο την ημέρα!), έχει συνδεθεί με την καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων, πιθανότατα λόγω ενός

Ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται κερκετίνη είναι υπεύθυνο για την καλή λειτουργία των πνευμόνων και επομένως ενισχύει την καλή αναπνοή.

Χτυπούν το κρυολόγημα

Τα μήλα όπως και τα πορτοκάλια και τα λεμόνια περιέχουν σε υψηλές τιμές βιταμίνης C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας το ανθεκτικό στα μικρόβια.

Προστατεύουν από διαβήτη

Μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας στο American Journal of Clinical Nutrition τεκμηρίωσε ότι τα μήλα έχουν την ιδιότητα να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 καθώς περιέχουν σε υψηλές τιμές αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στην υγεία.

http://www.eatingwell.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!