Γιατί πρέπει πάντα να πλένετε τα καινούργια ρούχα

  • Iatropedia
Όταν θέλουμε καινούρια ρούχα, οι περισσότεροι από εμάς είτε να πάμε σε ένα κατάστημα είτε τα επιλέγουμε με online αγορές και στη συνέχεια τα φοράμε με την πρώτη ευκαιρία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς παραλείπουμε ένα κρίσιμο βήμα μεταξύ της αγοράς του ρούχου και της στιγμής που το φοράμε: Το πλύσιμό του! Παρά το γεγονός ότι είναι ολοκαίνουργια, όλα τα ρούχα περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως συνθετικές χρωστικές ουσίες και φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις και διάφορες ασθένειες, αν δεν έχει πλυθεί τουλάχιστον δύο φορές πριν από την πρώτη του χρήση, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο δρ Donald Belsito, καθηγητής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και ειδικός σε θέματα δερματίτιδας, υποστηρίζει ότι τα καινούργια ρούχα μπορεί να είναι κατασκευασμένα, βαμμένα, και ραμμένα σε διαφορετικές χώρες, με την κάθε μία να έχει διαφορετικές νομοθεσίες σχετικά με τα αποδεκτά επίπεδα χρήσης χημικών ουσιών. Οι βαφές και η φορμαλδεΰδη, δύο κοινές χημικές ουσίες που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε νέο ρούχο, μπορεί να προκαλέσουν ελαφρά φλεγμονή, ξηρότητα, φαγούρα και εξανθήματα με μια σοβαρή δερματική αντίδραση.

Αυτές οι δερματικές αντιδράσεις εκδηλώνονται κυρίως κοντά στις περιοχές όπου υπάρχει τριβή ή εφίδρωση, όπως η μέση, ο λαιμός, οι μηροί και οι μασχάλες.

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να γνωρίζουμε τι είδους μικρόβια ζουν στα καινούργια ρούχα, συμπεριλαμβανομένων των ενδυμάτων που αποτελούνται από 100% φυσικές ίνες. Για παράδειγμα, οι ψείρες και η ψώρα μπορεί να μεταδοθούν κάθε φορά που κάποιος δοκιμάζει τα ρούχα στο δοκιμαστήριο ενός καταστήματος. Οι ψείρες είναι πιο πιθανό να κολλήσει σε φυσικές ίνες από ό,τι σε συνθετικές, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης.

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιες είναι οι συχνές δερματικές παθήσεις!

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς με τις παιδικές δερματίτιδες