Γιατί ο καρκίνος προτιμάει τους άνδρες από τις γυναίκες;

  • Iatropedia
Είναι αξίωμα ότι ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπάει εξίσου άνδρες γυναίκες, νέους, και ηλικιωμένους. Όμως μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η εμφάνιση καρκίνου (οποιασδήποτε μορφής) στους άνδρες είναι συχνότερη σε σχέση με τις γυναίκες και μάλιστα οι πιθανότητες να πεθάνει από καρκίνο ένας άνδρας είναι περισσότερες από μια γυναίκα με τον ίδιο καρκίνο. Το γιατί διαβάστε το...

Επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Κορνέλ, ύστερα από μελέτη στοιχείων σχετικά με τον καρκίνο, σε περιστατικά στις ΗΠΑ από το 2003 μέχρι και εφέτος, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι ο καρκίνος προτιμάει τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Η δημοσίευση της έρευνας τους έγινε στο περιοδικό «Journal of Urology».

Οι ερευνητές μελέτησαν όλα τα είδη καρκίνου που προσβάλλουν άνδρες και γυναίκες, εκτός από τον καρκίνο του προστάτη που προσβάλλει μόνο τους άνδρες. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι καρκίνοι όχι μόνο χτυπούν περισσότερο τους άνδρες αλλά και οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες καταγράφουν περισσότερους θανάτους. Δηλαδή εάν για παράδειγμα ο ίδιος καρκίνος χτυπήσει έναν άνδρα και μια γυναίκα, η γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει.

Γενικά το ποσοστό που μπορεί κάποιος άνδρας να πεθάνει από ένα καρκίνο σε σχέση με μια γυναίκα είναι μεγαλύτερο κατά 6%. Αν αναφερόμαστε στην ίδια μορφή καρκίνου (πχ καρκίνος στο πάγκρεας και για τους 2) τότε το ποσοστό ανεβαίνει στο 12%. Πάντως υπάρχει και μια μορφή καρκίνου όπου οι γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με τους άνδρες. Στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Σάροκχ Σαριάτ, θεωρεί ότι οι άνδρες (ποσοστιαία) πίνουν και καπνίζουν περισσότερο από τις γυναίκες, και επίσης δεν επισκέπτονται τον γιατρό τους τόσο συχνά όσο εκείνες. Άρα όταν διαγνωστεί ο καρκίνος βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο με αποτέλεσμα οι θεραπείες να μην προσφέρουν ότι θα προσέφεραν εάν ο καρκίνος είχε βρεθεί από την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο στην κατηγορία του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του προστάτη

πονάνε οι όρχεις σας; δώστε προσοχή

3000 βότανα έχουν αντικαρκινική δράση. διαβάστε ποια

ο καρκίνος του μαστού χτυπά και τους άνδρες

καρκίνος του φάρυγγα από στοματικό σεξ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν