Γιατί να πάω…εκκλησία τα Θεοφάνεια; Έρευνα

  • Iatropedia
Ασπίδα προστασίας για την καλή λειτουργία του οργανισμού αποτελεί η εκκλησία. Όσοι εκκλησιάζονται και προσεύχονται η πίεση τους κατεβαίνει αισθητά.

Έρευνα Νορβηγών επιστημόνων απέδειξε ότι όταν ένας άνθρωπος πάει στην εκκλησία για να προσευχηθεί τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχει μειωμένη πίεση αίματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Νορβηγικού πανεπιστημίου Επιστήμης και τεχνολογίας και της Νορβηγικής χολής θεολογίας καθηγητές Γιόστει Χόλμεν και Τιργκίρ Σόρενσεν όσο πιο συχνά τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, πάνε στην εκκλησία τόσο χαμηλότερη είναι κατά μέσο όρο η πίεση του αίματος τους, ακόμη και όταν απομονωθούν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και παλαιότερη έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων η οποία είχε αποδείξει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στο χρόνο εκκλησιασμού και στο επίπεδο της πίεσης του αίματος.

Ωστόσο η νεότερη αυτή έρευνα αυτή των Νορβηγών επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση. Όσοι άνθρωποι είναι θρησκευτικά ενεργοί, φαίνεται να έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με όσους δεν ασχολούνται με τη θρησκεία.

Και δεν είναι μόνο η θρησκεία. Άλλες Νορβηγικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει θετική συσχέτιση ανάμεσα στο χιούμορ και στη χαμηλή πίεση, καθώς επίσης και η συμμετοχή σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και στην καλή υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν