Γιατί ιδρώνω τόσο πολύ; Όλες οι αιτίες

  • Iatropedia
Το πρόβλημα της υπερβολικής εφίδρωσης απασχολεί τον ίδιο έντονα άνδρες και γυναίκες. Μάλιστα δεν φταίει πάντα η υπερβολική ζέστη αφού το πρόβλημα εμφανίζεται το ίδιο έντονα και τους χειμερινούς μήνες.

Οι αιτίες που έχουν ενοχοποιηθεί είναι πολλές αλλά καλό είναι αν η κατάσταση αυτή επιμένει επιμένει ν απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρός σας.

Εκείνος θα ζητήσει το ιστορικό και θα αποφασίσει για ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνετε.

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι

Κλιμακτήριο Οι γυναίκες που διανύουν την περίοδο αυτή εξαιτίας των συμπτωμάτων όπως αυτής των εξάψεων προκαλούν εφίδρωση.

Ιδιοπαθής υπεριδρωσία. Η πάθηση αυτή είναι μια είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός παράγει πάρα πολύ ιδρώτα χωρίς συγκεκριμένη ιατρική αιτία.

Λοιμώξεις . Η φυματίωση η ενδοκαρδίτιδα (φλεγμονή των καρδιακών βαλβίδων) και η οστεομυελίτιδα ευθύνονται για την εφίδρωση.

Φάρμακα . Κάποια φάρμακα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων μπορεί να επιδεινώνουν τις εφιδρώσεις κυρίως τη νύκτα. Έχει βρεθεί ότι τα αντικαταθλιπτικά αλλά και άλλα ψυχιατρικά προκαλούν στο 8% έως 22% των ανθρώπων που τα παίρνουν εφιδρώσεις.

Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση. Οι πάσχοντες από διαβήτη άνθρωποι μπορεί να έχουν υπογλυκαιμία τη νύχτα που συνοδεύεται από εφίδρωση.

Ορμονικές διαταραχές . Εφίδρωση ή έξαψη μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες όπως ο υπερθυρεοειδισμός

Νευρολογικές καταστάσεις.

www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία από τον ιδρώτα