Γιατί η γάτα δεν πρέπει να μπαίνει στην κρεββατοκάμαρα μας;

  • Iatropedia
Έχει αποδειχτεί πλέον ότι μια γάτα σε ένα σπίτι μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό ενός μικρού παιδιού, και να το προστατεύσει από μελλοντικές αλλεργίες. Έτσι εκτός από τη χαρά που κάνει ένα παιδάκι για ένα γατί μέσα στο σπίτι, αποκτά και μια θωράκιση για αλλεργίες που ενδεχομένως κάποια άλλα παιδάκια θα αποκτήσουν. Όμως υπάρχει μια παράμετρος που δεν πρέπει να αγνοούμε. Η γάτα δεν πρέπει να μπαίνει στην κρεββατοκάμαρα μας. Το γιατί διαβάστε το αμέσως...

Και ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια πιστεύαμε ότι οι γάτες πρέπει να είναι μακριά από τα παιδιά, αυτό δεν ισχύει. Όμως νεώτερη έρευνα Ιταλών επιστημόνων, δείχνει ότι το πρόβλημα το έχουν οι ενήλικοι. Οι γονείς για παράδειγμα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία, δύσπνοια, και φτάρνισμα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βερόνα με επικεφαλής τον Δρ. Μάριο Ολιβιέρι, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα αλλεργιών και κλινικής ανοσολογίας Journal of Allergy and Clinical Immunology. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα όσοι ενήλικες έχουν άσθμα, ή αλλεργία μια γάτα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση , ειδικά εάν κυκλοφορεί στην κρεβατοκάμαρα.

Οι Ιταλοί μελέτησαν περισσότερους από 6000 ενήλικες για χρονικό διάστημα που άγγιζε τα 9 χρόνια παίρνοντας δείγματα αίματος στην αρχή και το τέλος της έρευνας. Από τους συμμετέχοντες κανείς δεν είχε αντισώματα κατά των γατών στην αρχή της μελέτης. Το 5% των συμμετεχόντων απέκτησαν αντισώματα μέσα στα 9 χρόνια. (το αντίσωμα σημαίνει ότι δεν διαθέτουν ευαισθητοποίηση κατά της γάτας, και η ευαισθητοποίηση είναι προάγγελος αλλεργίας).

Το 40% όσων απέκτησαν ευαισθητοποίηση δήλωσαν ότι όσες φορές ερχόντουσαν σε επαφή με γάτες εμφάνιζαν αλλεργίες. Το ποσοστό είναι τετραπλάσιο από εκείνους που δεν ερχόντουσαν σε επαφή με γάτες. Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι ενήλικες είχαν γάτες ενώ ήταν παιδιά δεν εμφάνισαν αλλεργία σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν γάτες ενώ ήταν παιδιά και τις απέκτησαν μεγαλώνοντας.

Επίσης σημαντική ανακάλυψη των Ιταλών αποτελεί και ο χώρος που μπαίνουν οι γάτες. Όσοι άφηναν τη γάτα τους να μπει στο μπάνιο ή στην κρεβατοκάμαρα εμφάνιζαν αλλεργίες σχεδόν πάντα σε αντίθεση με τους άλλους ιδιοκτήτες. Οι επιστήμονες λοιπόν συμβουλεύουν να κρατάμε τη γάτα μακριά από το μπάνιο και την κρεββατοκάμαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα πάθαιναν τα άγρια ζώα εάν έτρωγαν μόνο φαστ φουντ; ΒΙΝΤΕΟ

Η αισιόδοξη πλευρά της ζωής, χωρίς χέρια και πόδια. ΒΙΝΤΕΟ

12 λόγοι που δεν πρέπει να κόψουμε το σεξ

Το φαρμακείο της φύσης.Με τι μοιάζει κάθε φρούτο και τι θεραπεύει. ΦΩΤΟ

Στην Ελλάδα του 2013 δεν υπάρχει εκπαιδευτής σκύλων για τυφλούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν