Γιατί δεν ανοίγει η καρδιοχειρουργική κλινική στο Παίδων; Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

  • Iatropedia
Πάνω από 1,5 χρόνο η παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία παραμένει κλειστή με τους γονείς των παιδιών να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αναγκάζονται και καταφεύγουν στο Ωνάσειο. Τι αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι το μοναδικό δημόσιο στη χώρα και παραμένει κλειστό εδώ και καιρό. Αιτία ήταν με βάση την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι διαπληκτισμοί μεταξύ των γιατρών που δημιουργούσαν δυσλειτουργίες.

Ωστόσο τόσο καιρό μετά οι γονείς των παιδιών εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους για θεραπείες στο Ωνάσειο ή σε ιδιωτικό κέντρο.

Μάλιστα ο Σύλλογος των γονέων με ανοικτή επιστολή του στο υπουργό Υγείας μιλά για ιδιωτικά συμφέροντα που δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του δημοσίου κέντρου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”: «Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ύπαρξη αυτού του κέντρου, που εξελισσόταν δυναμικά ενοχλούσε ιδιωτικά συμφέροντα. Γι΄αυτό, εδώ και τρία χρόνια οδηγήθηκε συνειδητά σε πορεία συρρίκνωσης, αφού δεν καλύπτονταν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, στη συνέχεια Τμήματά του “συγχωνεύθηκαν” με τη δικαιολογία της υποστελέχωσης, και,τέλος, τον Οκτώβριο του 2011 έκλεισε με απαράδεκτες προφάσεις».

Κατά τους γονείς η ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε έδειξε ως υπεύθυνη τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις δυσλειτουργίες που καταγράφηκαν.

Ο Σύλλογος στην επιστολή του στον υπουργό Υγείας μιλά για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι γονείς των παιδιών και αναφέρει: «ταλαιπωρούμαστε ως τώρα αφάνταστα και τα δάκρυά μας είναι αληθινά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι υπάρχουν ακόμη παιδιά από την περσινή λίστα που δεν έχουν ακόμα χειρουργηθεί»!

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν