Γιατί αρνήθηκε η Σοφία Βούλτεψη

  • Iatropedia
Μια παλαιότερη κόντρα ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, φαίνεται πως ήταν η αιτία να μην αναλάβει τελικώς, τη θέση της Υφυπουργού Υγείας. Όλο το παρασκήνιο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δυσαρεστημένη με την επιλογή να τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στη θέση του Υπουργού Υγείας, φαίνεται ότι είναι η Σοφία βούλτεψη, γεγονός που την έκανε, όπως λένε οι πληροφορίες, να μην δεχτεί τη θέση της υφυπουργού Υγείας. Η ίδια και ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια, γεγονός που ενίσχυσε όπως αναφέρουν πηγές, τη δυσαρέσκεια της. Άλλωστε η ίδια στο παρελθον είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την αξιοποίηση πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ και την περιθωριοποίηση παλαιών στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης ως ιστορικός θα κληθει να αφήσει ιστορία στην Υγεία καθώς αποτελεί τον πιο καυτό τομέα για την τρόικα. Ο Νέος υπουργός Υγείας θα πρέπει να αποδειχθεί κάτι παραπάνω απο ταχύτατος καθώς το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενημερωθεί και να βάλει και τάξη στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και των νοσοκομείων.

Βέβαια στο πλευρό του θα έχει τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ο οποιός όμως έχει εμπειρια απο κυβερνητικά καθήκοντα καθώς υπήρξε υφυπουργος Οικονομίας και Οικονομικών.

Όμως μια άλλη γυναίκα θα βρεθεί στη θέση αυτή: η Ζέτα Μακρή. Είναι βουλευτής Μαγνησίας και από τον Ιανουάριο του 2011 είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μόλις πρόσφατα μάλιστα πήρε τη βουλευτική έδρα μετά τον αιφνίδιο χαμό του Αθ.Νάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η περίεργη περίπτωση της νέας υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή!

Τα αγκάθια του νέου υπ.Υγείας! Τι θα πρέπει να κουρέψει

Αναζητούνται 92 εκατ. ευρώ από τα φάρμακα! Που θα βρεθούν

Γιατί ο ΕΟΠΥΥ, χρωστάει παντού; Τα τηλέφωνα και τα πανάκριβα έπιπλα