Γιάννης Καλλιάνος: Αίσθηση από το ξέσπασμά του για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του

  • Ρούλα Τσουλέα
Καλλιάνος
«Δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου» λέει για τους γιατρούς.

Δύσκολες ώρες περνά ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, καθώς ο πατέρας του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Για ό,τι έχει συμβεί μίλησε με δάκρυα στα μάτια σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.  Το ξέσπασμά του προκαλεί μεγάλη αίσθηση, καθώς περιγράφει τι συνέβη και ο πατέρας του είναι πια διασωληνωμένος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καλλιάνος «σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».

Στο βίντεο είναι εμφανώς σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κλαίει με λυγμούς και αφηγείται την περιπέτεια υγείας του πατέρα του.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος «θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι έχουν καταντήσει σε αυτό το σημείο όλη μας την οικογένεια. Ο πατέρας μου πάσχει από πάρα πολλά προβλήματα. Έχει και σάκχαρο, κάνει και αιμοκάθαρση. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του. Έχει διαβητικό πόδι».

Στη συνέχεια της ανάρτησής του τονίζει ότι οι γιατροί και γενικά η νοσηλεία του στη Βούλα ήταν πολύ καλή. Τον ενημέρωσαν, όμως, πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα στη φάση που έπρεπε. Έτσι συνέστησαν να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

Δεν μεταφέρθηκε σε μονάδα

«Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο και την άλλη μέρα του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού», συνεχίζει ο κ. Καλλιάνος. «Τις επόμενες μέρες πήγαινε καλά. Μετά την έκτη μέρα άρχισε και έκανε αποκορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο και έκανε δύσπνοια…»

Οι γιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά η κατάστασή του επιβαρυνόταν συνεχώς. «Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε να τον δει. Τους ζήτησε να μπει στην πλατφόρμα για να εισαχθεί σε ΜΕΘ. Ο γιατρός που τον χειρούργησε, μαζί με όλη την ομάδα του, μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος, ότι είναι πάρα πολύ καλά. «Υπογράφουμε όλοι μας ότι είναι πάρα πολύ καλά», είπαν… Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε μονάδα αυξημένης φροντίδας ΜΑΦ, το οξυγόνο του έπεφτε συνεχώς».

Αυτό δεν συνέβη, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ. «Πέντε μέρες τους παρακαλούσαμε, λέγανε ότι πάει πάρα πολύ καλά ενώ κάθε πέντε λεπτά έκανε αποκορεσμό. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν επιτόπου και μπήκε στην εντατική. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πάρα πολλοί άνθρωποι με γιατρούς που υπογράφουν ότι είναι καλά… δεν μπορούν να φανταστούν αυτοί οι γιατροί στο δημόσιο νοσοκομείο όπου πήγε και επέμεναν ότι είναι καλά, τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Εύχομαι να τα καταφέρει ο πατέρας μου, αν και είναι πολύ δύσκολα πια… Ελπίζω να τα καταφέρει. Τον επανέφεραν από την ανακοπή… αλλά δεν είχε καθόλου οξυγόνο ο άνθρωπος και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε τέσσερις ώρες».