Για μπότοξ στο …ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Συνεχίζονται οι έλεγχοι των «ράμπο» του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ορισμένοι γιατροί συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του ΕΣΥ, κάνοντας παράνομες πλαστικές επεμβάσεις.

Μάλιστα οι «ράμπο» υγείας έχουν συμμάχους πλέον και τους διοικητές των νοσοκομείων που καλούνται, με εντολή του υπουργού Υγείας, να συμβάλουν στο κυνήγι για τη σύλληψη των …χρυσών νυστεριών.

Ήδη ξεσκονίστηκαν τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Γενικό Κρατικό Αθήνας όπου και διαπιστώθηκε ότι παρά τις προειδοποιήσεις του παρελθόντος, κάποιοι συνεχίζουν ανενόχλητοι να κάνουν παράνομες πλαστικές επεμβάσεις χρεώνοντας τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ταυτόχρονα γίνεται επανέλεγχος όλων των παλαιών πορισμάτων που αφορούν σε ατασθαλίες με πλαστικές επεμβάσεις σε νοσοκομεία όπου φέρονται να εμπλέκονται πολλοί γιατροί αλλά και υπάλληλοι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στα προηγούμενα πορίσματα που είχαν συντάξει οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας μεταξύ αυτών για το Θριάσιο Νοσοκομείο και τον Άγιο Σάββα, είχαν εντοπισθεί παρατυπίες κάθε λογής.

Οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) θα επανεξετάσουν τα πορίσματα ώστε να διαπιστώσουν εάν έχουν επιβληθεί όλες οι ποινές διοικητικές, πειθαρχικές και οικονομικές που είχαν επιβάλει.

Να σημειωθεί ότι φάκελος με παράνομες πλαστικές στο ΕΣΥ είχε σταλεί πριν λίγο καιρό από τον υπουργό Υγείας και στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών κ.Ελ.Ράϊκου.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν ως βασικό επιχείρημα τις χαμηλότερες τιμές των δημοσίων νοσοκομείων προσελκύοντας έτσι τους πελάτες τους, αφού χρεώνουν κοντά στα 2000 ευρώ την επέμβαση όταν στα ιδιωτικά νοσοκομεία η τιμή φθάνει ακόμη και τα 5000 ευρώ.

Το πρόβλημα πάντως φαίνεται να έγκειται στο γεγονός ότι στα δημόσια νοσοκομεία ο νόμος επιτρέπει να γίνονται πλαστικές επεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα για εκπαιδευτικούς λόγους (σ.σ.: εκπαίδευση στους ειδικευόμενους), γεγονός που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να τον αξιοποιήσουν προς όφελός τους.