Για διακοπές στο…ΕΣΥ! Τι θα κάνουν οι τουρίστες στο μέλλον στην Ελλάδα;

  • Iatropedia
Αν μέχρι σήμερα είχατε σκεφτεί ότι η Κέρκυρα και η Ρόδος είναι ιδανικές μόνο για βουτιές και καλοκαιρινές διακοπές, θα πρέπει να αλλάξετε άποψη. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν ποικιλοτρόπως τους πανέμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας μας. Τι ακριβώς σχεδιάζουν και τι θα βγει από την «επιχείρηση»: Διακοπές στο ΕΣΥ…

Φανταστείτε μία οικογένεια που ένα μέλος της αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ζουν σε γκρίζους ρυθμούς μέχρι ο ασθενής να υποβληθεί σε κάποια επέμβαση και να αποθεραπευθεί.

Αν όμως η επέμβαση αυτή αλλά και όλο το διάστημα της αποθεραπείας ήταν όχι σε κάποιο γκρίζο και μελαγχολικό νοσοκομείο του Λονδίνου ή του Βερολίνου και ήταν για παράδειγμα στη μαγευτική Κέρκυρα, πως θα σας ακουγόταν;

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν στην κυβέρνηση και σκοπεύουν άμεσα να δημιουργήσουν «πακέτα» θεραπείας και αποκατάστασης σε όμορφους προορισμούς της χώρας που θα απευθύνονται σε ξένους τουρίστες που θα συνδυάζουν και νοσηλεία αλλά και διακοπές (για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας).

Πως μπορούν να δημιουργηθούν αυτά τα πολλά υποσχόμενα πακέτα θεραπείας την ώρα που τα νοσοκομεία παραπαίουν από έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού; Παραμένει μάλλον ένα αναπάντητο ερώτημα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως σχεδιάζει να υλοποιήσει άμεσα τον τουρισμό υγείας ώστε να εξοικονομήσει πολλά εκατ. ευρώ (όπως δηλώνει) και να προσελκύσει ξένους τουρίστες.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Πρόκειται να διαμορφωθεί ένα σύστημα παροχής ολοκληρωμένων υγειονομικών και τουριστικών υπηρεσιών, το οποίο θα έχει την ευελιξία και τη δυναμικότητα ανταπόκρισης στις ειδικότερες ανάγκες και επιλογές κάθε ασθενή.Είναι γνωστό ότι ο παγκόσμιος ετήσιος κύκλος εργασιών στον Τουρισμό Υγείας εκτιμάται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ και η Ελλάδα φιλοδοξεί να κερδίσει ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς».

Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και σχετικός νόμος ο οποίος θα προβλέπει όλες τις προϋποθέσεις.

Με βάση τους σχεδιασμούς θα υπάρξουν Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα τα γνωστά και ως ΣΔΙΤ.

Δήμητρα Ευθυμιάδου