Για χρηματισμό συνελήφθη γυναικολόγος στο «Έλενα Βενιζέλου»

  • Iatropedia
Συνελήφθη γυναικολόγος, διευθυντής κλινικής σε δημόσιο μαιευτήριο επειδή ζήτησε 250 ευρώ για να κάνει θεραπευτική απόξεση σε 37χρονη γυναίκα. Η ασθενής ενημέρωσε την Αστυνομία και ο 65χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία εναντίον του για δωροληψία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση χειρουργικής επέμβασης, τη στιγμή που έπαιρνε από το συνοδό της χειρουργημένης γυναίκας το ποσό των 250 ευρώ με χαρτονομίσματα τα οποία ήταν προσημειωμένα.
Εν συνεχεία οδηγήθηκε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Αύριο το πρωί αναμένεται να πάει στον Εισαγγελέα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, «η διοίκηση του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» έχει απαγορεύσει την είσοδο του συγκεκριμένου γιατρού στο νοσηλευτικό ίδρυμα αναμένοντας το πόρισμα της Εισαγγελίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς ενώ στις άμεσες προθέσεις της είναι η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία καταγγελίας ανάλογων περιστατικών από τους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν