Για…αναισθησία κάνει λόγο ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ σχετικά με τα χημειοθεραπευτικά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Είναι γεγονός: Υπάρχει πρόβλημα με τον εφοδιασμό των νοσοκομείων με φάρμακα χημειοθεραπείας καθώς κάποιες εταιρίες δηλώνουν αδυναμία να παραδώσουν φάρμακα λόγω μεγάλων χρεών των νοσοκομείων απέναντί τους.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, δήλωσε ότι «δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες και καρκινοπαθείς ασθενείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, για άλλη μια φορά όπως και στα τέλη του 2015, δεν υποβάλλονται σε θεραπεία, στην αιματολογική κλινική, λόγω έλλειψης του χημειοθεραπευτικού φαρμάκου, επειδή το Νοσοκομείο δεν πληρώνει την εταιρεία που το προμηθεύει. Η αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τομέα της υγείας δεν έχει όριο. Τέτοια αναισθησία που, δυστυχώς, έχει αντίκτυπο στις πιο ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, όπως είναι οι καρκινοπαθείς πρώτη φορά συναντά κανείς σε κυβέρνηση».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή, διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και ότι θα πραγματοποιούνται κανονικά οι χημειοθεραπείες των ασθενών στο Λαϊκό νοσοκομείο, καθώς βρέθηκε λύση για τον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου.

Ωστόσο καρκινοπαθείς καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα ενώ παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και στο Ρίο.