Για άλλη μια φορά αλυσοδεμένος έξω από το «Άγιος Δημήτριος» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τον Ιούλιο του 2016 στα κάγκελα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο το οποίο επισκεπτόταν την ημέρα εκείνη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός... Απεικονίζεται ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος" Θεσσαλονίκης να διαμαρτύρεται για την υποχρηματοδότηση και τα άλλα προβλήματα του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται. Η εικόνα αυτή επαναλήφθηκε σήμερα με το ίδιο πρόσωπο αλλά αυτή την φορά στα κάγκελα της πύλης του "Άγιος Δημήτριος"!

Αλυσοδεμένος στην πύλη εισόδου του Νοσοκομείου «‘Αγιος Δημήτριος» παρέμεινε για πολλές ώρες σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του ιδρύματος, Δημήτρης Μαυρόπουλος επιλέγοντας για πολλοστή φορά να κάνει γνωστές τις θέσεις του σωματείου με τον τρόπο αυτό…

Τα προβλήματα ίδια εδώ και αρκετά χρόνια: Υποστελέχωση, ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εσχάτως χάλασε αλλά και «ρουσφετολογικές και εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού» είναι τα βασικά προβλήματα.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι μετακινήσεις ασθενών από το συγκεκριμένο, σε άλλο νοσοκομείο, γίνεται με ΙΧ του νοσοκομείου που οδηγεί μια διασώστης. Αλλά οι ασθενείς αναγκάζονται να κρατούν μόνοι τους τους ουροσυλέκτες και τους ορούς…

Τι απαντά η διοίκηση

Η απάντηση της διοίκησης του ιδρύματος ωστόσο, παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα: Όπως λένε, το οργανόγραμμα είναι καλυμένο κατά 84% και ότι είναι προγραμματισμένο να γίνουν και άλλες προσλήψεις ώστε να πλησιάσουν το ποθητό 100%!