Γη και ύδωρ για να σταματήσουν κατά την προεκλογική περίοδο οι επισχέσεις

  • Iatropedia
Και ο άγιος φοβέρα θέλει κι αυτό το ξέρουν καλά οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ που από καιρό εις καιρόν κάνουν επισχέσεις απαιτώντας όσα χρήματα πους χρωστά το Υπερταμείο. Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών, Βιοπαθολόγων, Κυτταρολόγων, Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ) και λίγο ως πολύ υποσχέθηκε τα πάντα...

Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι από τις αρχές του 2015 θα εφαρμοστούν οι συνταγογραφικοί περιορισμοί που αναφέρονται στο ΦΕΚ 2243/18-8-2014. Ενημέρωσε δε ότι υπάρχει εν εξελίξει μελέτη ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων, για την οποία διαβεβαίωσε ότι πριν εφαρμοστεί, θα προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Και όχι μόνον αυτό αλλά με παρέμβαση του κ. Βορίδη, θα υπάρξει συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΕΒΙ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, με σκοπό να διορθωθούν τα λάθη σχετικά με το πλαφόν κυρίως στους νέους ιατρούς καθώς και στις ειδικές περιπτώσεις, όσο και για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Θετικός, επίσης, ήταν ο κ. Βορίδης για τη σύσταση Επιτροπή Ελέγχου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον χώρο των διαγνωστικών εξετάσεων που του πρότειναν από την ΠΕΕΒΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτογραφική τροπολογία για τα όρια συνταξιοδότησης των νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

Κλείνει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης

Τι μπορείτε να πάθετε από τις εξπρές-δίαιτες

Μάκης Βορίδης: Στέλνει τους άνεργους γιατρούς να εργαστούν ως επικουρικοί