Γη και ύδωρ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να διορισθούν γιατροί στο Αιγαίο

  • Iatropedia
Γη και ύδωρ δίνει το υπουργείο υγείας στους νέους γιατρούς ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των ακριτικών περιοχών του Αιγαίου. Μετά την άρνηση των νέων γιατρών να διοριστούν στις ακριτικές περιοχές γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στοςυ μόνιμους κατοίκους όσο και στους τουρίστες ο Άδωνις Γεωργιάδηςφέρεται αποφασισμένος να επιλύσει το μείζον αυτό θέμα.

Έτσι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο υγείας να προχωρήσει στην κάλυψη των εξόδων των γιατρών σε ενοίκιο και διαμονή.

Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στο Αιγαίο είναι αποκαρδιωτική.Ενδεικττκή είναι n περίπτωση της Πάτµου όπου στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισµός για να διενεργηθούν

εξετάσεις, δεν υπάρχει όµως το προσωπικό, δηλαδή µικροβιολόγος και παρασκευαστής.

Συνέπεια οι ασθενείς να αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Κάλυµνο ή και στη Ρόδο για να υποβληθούν σε μικροβιολογικές εξετάσεις.

Άλλη μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Πάρος όπου το νησί παραμένει χωρίς παιδίατρο εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια Η θέση επαναπροκηρύσσεται διαρκώς, αλλά οι γιατροί δεν προσέρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άνεργους με voucher

Ψάχνουν φάρμακο για τον ΕΟΠΥΥ ενόψει τρόικας

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Χωρίς διάγνωση γιατρού παίρνουν φάρμακα οι ασθενείς ελέω μνημονίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν