Γεωργιάδης για το clawback: «Όποιος παρανομεί θα κόβεται η σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ»

  • Iatropedia newsroom
Γεωργιάδης
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τις εταιρείες που παρανόμως μεταφέρουν κόστη στους πολίτες, σε συνάντηση με παραπληγικούς ασθενείς.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), παρουσία της Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό Υγείας ήταν η καταγγελία ότι ορισμένες εταιρίες μεταφέρουν παρανόμως το κόστος του clawback στους ασθενείς. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι όποια εταιρεία ζητάει χρήματα απο δικαιούχο για το clawback παρανομεί και θα κοπεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ πάραυτα.

Μιλώντας πρόσφατα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το υπουργείο θα διατηρήσει το επενδυτικό clawback και μετά το τέλος της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης. «To επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα χρήματα που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανέναν λόγο να το σταματήσουμε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: “Το επενδυτικό clawback θα διατηρηθεί και θα φέρει νέες επενδύσεις στην Τρίπολη”

Δείτε επίσης: Δέσμευση Γεωργιάδη για συνεργασία με τα διαγνωστικά εργαστήρια στο θέμα του clawback