Γεωργιάδης για το πολύνεκρο τροχαίο στη Ρουμανία: Οι τρεις τραυματίες έχουν συνείδηση

  • Αθηνά Γκόρου
Γεωργιάδης
«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί ή να τους μεταφέρουμε στην Ελλάδα εάν αυτό κρίνουν οι γιατροί» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε τοπικά νοσοκομεία διακομίσθηκαν οι τρεις  έλληνες τραυματίες, οι οποίοι διασώθηκαν από το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον οδικό άξονα DN6 – E70 της Ρουμανίας. Επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ που επέβαιναν στο μοιραίο βαν ανασύρθηκαν νεκροί.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία, ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες Ρουμανικές Αρχές. Όπως τόνισε, «επικοινώνησα με τον ομόλογό μου, Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας, κ. Alexandru Rogobete, και με τον Υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Raed Arafat».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται έχουν πλήρως συνείδηση και αυτή την ώρα μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τιμισοάρα, με την υγεία τους να παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό. Όπως εξήγησε, «περισσότερες πληροφορίες για την υγεία τους θα έχουμε σε λίγη ώρα».

Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής μεταφοράς των τραυματιών στην Ελλάδα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς: «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί ή να τους μεταφέρουμε στην Ελλάδα εάν αυτό κρίνουν οι γιατροί».

Παράλληλα, τόνισε την άριστη συνεργασία με τις Ρουμανικές Αρχές, τις οποίες ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους, και εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση για το συμβάν. Όπως ανέφερε, «εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τη μεγάλη μου θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ για το τραγικό αυτό δυστύχημα».

χ

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία, επικοινώνησα με τις Ρουμανικές Αρχές και συγκεκριμένα με τον ομόλογο μου Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας κ. Alexandru Rogobete και με τον Υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων κ. Raed Arafat. Οι τρεις τραυματίες έχουν συνείδηση και αυτή την στιγμή μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τιμισοάρα. Περισσότερες πληροφορίες για την υγεία τους θα έχουμε σε λίγη ώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί ή να τους μεταφέρουμε στην Ελλάδα εάν αυτό κρίνουν οι γιατροί. Έχουμε αρίστη συνεργασία με τις Ρουμανικές Αρχές τις οποίες και ευχαριστούμε. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την μεγάλη μου θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ για το τραγικό αυτό δυστύχημα.

7 έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ νεκροί 

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον οδικό άξονα DN6 – E70 της Ρουμανίας, όταν μικρό λεωφορείο που μετέφερε δέκα Έλληνες φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ενεπλάκη σε σφοδρή καραμπόλα. Ο απολογισμός είναι δραματικός, με επτά νεκρούς.

Οι δέκα νεαροί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ταξίδευαν οδικώς προς τη Γαλλία για την αναμέτρηση της ομάδας τους με τη Λιόν (προγραμματισμένη για τις 29/01/2026).