Γενικό Χημείο του Κράτους: Ανάκληση γνωστού αλκοολούχου ποτού – Περιέχει αλλεργιογόνο! Δείτε ποιο είναι

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Γενικό Χημείο του Κράτους
Με σχετική του ανακοίνωση το Γενικό Χημείο του Κράτους γνωστοποίησε ότι εντοπίστηκε αλκοολούχο ποτό ιταλικής προέλευσης, το οποίο περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό χωρίς να αναγράφεται στην συσκευασία του.

Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Δ. Γ.Χ.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση αλκοολούχου ποτού το οποίο περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό (αμύγδαλο) και δεν φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση.

Πρόκειται για το αλκοολούχο ποτό με την εμπορική ονομασία «NIO COCKTAILS MAI TAI» αλκοολικού τίτλου 25,5% vol., σε προσυσκευασία των 100mL, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «Niococktails Srl» με έδρα την Ιταλία και το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά στην επιχείρηση «ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Γ. και ΣΙΑ Ε.Ε.».

Η ΑΑΔΕ μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Γενικό Χημείο του Κράτους

Η ετικέτα του προϊόντος που ανακλήθηκε

Πηγή: https://www.aade.gr

Κεντρική φωτό από: https://nio-cocktails.com

Σημείωση: Στην ιστοσελίδα της ιταλικής εταιρείας (link για το εν λόγω προϊόν) επισημαίνεται ότι το μείγμα περιέχει ίχνη αμυγδάλου χωρίς το εν λόγω αλλεργιογόνο να αναγράφεται στην ετικέτα:

Γενικό Χημείο του Κράτους

Το σημείο όπου αναφέρεται η παρουσία αμυγδάλου στο μείγμα και ότι στην ετικέτα του προϊόντος δεν αναγράφεται η παρουσία του εν λόγω αλλεργιογόνου